Učenje o životnim vrijednostim na radionicama Općine Novo Sarajevo

U subotu smo poželjeli dobrodošlicu i našim roditeljima, za koje smo pripremili poseban program u sklopu projekta

Na našim radionicama Općine Novo Sarajevo brojniji smo svake sedmice. Vraćamo se obavezama, škola je blizu a treninzi na kojima smo vrijedno radili ovog ljeta se nastavljaju.

U subotu smo poželjeli dobrodošlicu i našim roditeljima, za koje smo pripremili poseban program u sklopu projekta. Za sve zainteresovane roditelje školaraca od 1. do 5. razreda sa područja ove općine, uključujući i roditelje učesnika projekta, planirali smo realizaciju sedam sportsko-rekreativnih radionica.

Prva takva održana je protekle subote u Sportskoj Dvorani „Goran Čengić“, na mjestu gdje se druže i naši učesnici.

Na posljednjim radionicama bavili smo se novim temama ciljeva održivog razvoja na kojima UN radi u svijetu, ali i u Bosni i Hercegovini. Tako smo razgovarali i učili o dva cilja: postići rodnu ravnopravnost i osnažiti sve žene i djevojke, te osigurati uključivo i kvalitetno obrazovanje te promovirati mogućnosti cjeloživotnog učenja.

Šta smo nastojali objasniti našim školarcima? Da je osiguranje jednakog pristupa obrazovanju, zdravstvenoj skrbi i dostojanstvenom radu ženama i djevojkama izuzetno važno, dok je kvalitetno obrazovanje temelj za poboljšanje života ljudi i održivi razvoj.

Mi ćemo i dalje nastojati pokazati kako se kroz igru može naučiti te promovisati životne vrijednosti i bitne stvari djeci u najranijoj dobi.

Projekat „Sport za sve“ se realizuje u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD2 kojeg finansira Evropska Unija a implementira UNDP u BiH uz podršku Općine Novo Sarajevo.

Vaš KK BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI