BC-BBY

škola košarke

„Tamo gdje ljubav počinje…“

Za koga je namjenjena škola?

Škola je namijenjena za djecu  i omladinu, za visoke i niske, za spretne i nespretne, za znalce i neznalce, za SVE dječake i djevojčice osnovnih škola koji bi voljeli da se okušaju u košarkaškoj igri.

Škola košarke bby svojim mladim polaznicima nudi:

Redovni  košarkaški trening u sportskim dvoranama prilagođenim za najmlađe uzraste

Educirane trenere, koji rade po programima BBY te prihvataju Kodeks trenera BBY

Korištenje klupskih  rekvizita prilagođenih trenažnom procesu najmlađeg uzrasta –  specijalizovane koševe za za rad sa djecom od 7-12 godina

Učešće na internim klupskim takmičenjima

Dodatne treninge za najtalentovaniju djecu u klupskim selekcijama.

Kako se upisati?

U Školu se mogu upisati svi zainteresirani mladi košarkaški entuzijasti, dječaci i djevojčice u dobi od 7 do 14 godina,  bez potrebe za prethodnim košarkaškim znanjem.  Za više informacija o Školi košarke BBY, upisima i treninzima na raspolaganju je voditelj Škole  Admir Sakoč.

  • e-mail:  info@bc-bby.com
  • telefon:  +387  62 04  05 05

Škola košarke BBY će  sve svoje polaznike i njihov rad pratiti kroz digitalnu bazu polaznika. Ljubazno Vas molimo da podatke o svom djetetu po upisu u Školu unesete u online obrazac.

Značaj

Škola košarke, koja okuplja veliki broj djece sa kojima se radi na prilagođen način po unaprijed utvrđenim programima, koji za  cilj imaju predstavljanje kvalitetnog načina  odrastanja, druženja i socijalizacije, te popularizaciju košarke u najširem smislu, ima višestruki učinak:

Davanjem mogućnosti djeci da korisno iskoriste svoje vrijeme, razvijaju tjelesne sposobnosti i druže se u zdravoj sredini, škola košarke je u interesu i pojedinca i u opštem društvenom interesu. Istovremeno, njena masovnost  daje mogućnosti da „na vlastitom  parketu“, već od ranih uzrasta budu praćeni i usmjeravani oni koji imaju veći košarkaški potencijal.

A talentirani igrači, dobri timovi populariziraju košarku u najširem smislu, vraćaju interes javnosti za košarku kvalitetnim igrama i uspjesima, što za posljedicu ima afirmaciju sporta i zdravog načina života i još širi krug mladih zainteresiranih za sport…

Programi 

Da bi ovo ostvarili i zadržali dugoročni interes djece, a s time i razvili kontinuiranost bavljenja košarkom neophodno je da  programi  budu prilagođeni uzrastu, interesantni, zabavni, raznovrsni, sa puno takmičenja i druženja sa vršnjacima iz drugih sredina.

Poligon i oprema 

Naš poligon opremljen je specijalizovanim koševima čija visina je prilagođena uzrastu djece. U radu sa mlađim uzrastima ovo se smatra veoma značajnom pretpostavkom uspješnog rada i razvijanja košarkaških vještina mladih na adekvatan način.

Veličina lopti takođe mora biti prilagođena uzrastu djece.

Poligoni su opremljeni i drugim rekvizitima, koji poligone čine djeci privlačnijim i zabavnijim a omogućavaju  dinamičniji i uspješniji rad.

Naši treneri 

U radu sa mladim igračima osnovni zadatak trenera treba da bude usađivanje i njegovanje  ljubavi prema košarci, prema sportskom načinu života uopšte, od prvoga dolaska na trening i dalje.

Nerazdvojivo od toga je i njegovanje vrijednosti koje će djeca ponijeti za cijeli život.

Naši treneri svjesni su odgovornosti svoje uloge.

Oni su mladi ljudi koji poznaju  trenažni proces, pristupačni su djeci, a svoj rad i svoju trenersku filozofiju grade na temeljnim vrijednostima našeg Klub

U fokusu su: djeca

Škola košarke je izvanredno okruženje za učenje košarkaških elemenata, fizičku aktivnost, zabavu i druženje, bez opterećenja ekipnim rezultatima, pobjedama, rangiranjima na takmičenjima.  Važno je da djeca sa radošću dolaze na trening. Iz toga kasnije proističu uspjesi i rezultati.

Jednostavno, u fokusu su djeca – njihove potrebe, želje i ambicije. Ne odrasli.

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI