Nova druženja u okviru projekta „Sport za sve“ Općine Novo Sarajevo

I ovog vikenda nastavili smo sa učenjem i obradom tema ciljeva održivog razvoja kako bismo i mi bili dio ovog velikog nastojanja Ujedinjenih nacija

Nove košarkaške radionice u okviru projekta „Sport za sve“ održane su u subotu i nedjelju, 19. i 20. avgusta u Sportskoj dvorani „Goran Čengić“ Općine Novo Sarajevo.

Ovaj važan projekat KK BBY realizuje u saradnji sa Općinom Novo Sarajevo, Evropskom Unijom i Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP).

I ovog vikenda nastavili smo sa učenjem i obradom tema ciljeva održivog razvoja kako bismo i mi bili dio ovog velikog nastojanja Ujedinjenih nacija.

Teme kojima su se naši mališani bavili ovog vikenda su: svijet bez gladi i zdravlje i blagostanje.

Uz sportske aktivnosti i nove košarkaške korake, naše košarkašice i košarkaši izrazili su svoje stavove i mišljenja o spomenutim temama i učili smo koliko su za sve nas bitne i šta znače ove dvije važne teme.

Svoja razmišljanja su prenijeli na papir a nekoliko njih ovom prilikom objavljujemo.

Naše naredno druženje zakazujemo već za naredni vikend.

Projekat „Sport za sve“ se realizuje u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD2 kojeg finansira Evropska Unija a implementira UNDP u BiH uz podršku Općine Novo Sarajevo.

Vidimo se uskoro!

Vaš KK BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI