Zabavna i edukativna takmičenja tokom radionica projekta „Sport za sve“

Osim učenja o košarci, kroz aktivnosti projekta nastojat ćemo obraditi teme ciljeva održivog razvoja

U subotu i nedjelju, 12. i 13. avgusta održane su druge po redu radionice projekta „Sport za sve“ koji naš klub realizuje u saradnji sa Općinom Novo Sarajevo, Evropskom unijom i Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP).

Iako je vrijeme raspusta, mališani nam se polako priključuju i počinju sa sportskim aktivnostima koje program našeg projekta nudi.

Osim učenja o košarci, kroz aktivnosti projekta nastojat ćemo obraditi teme ciljeva održivog razvoja.

Tako smo ovoga vikenda djecu upoznali sa spomenutom temom, šta je to, koji su ciljevi, koliko zemalja ih je potpisalo itd.

Djeca su u sklopu radionica šutirala na koš, sa pozicija po sopstvenom izboru, gdje su pozicije imale brojeve ciljeva održivog razvoja od 1 do 17. Nakon postignutih koševa su otišli do svojih brojeva odnosno ciljeva, pročitali ih i slikali se sa njima.

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naš plan je da tokom svake radionice obilježavamo neki cilj. Tokom drugih radionica tema je bila “Svijet bez siromaštva” kao prvi cilj na kojima radi UN u svijetu i Bosni i Hercegovini.

U avgustu 2015. godine, 193 su se zemlje usuglasile oko sedamnaest osnovnih ciljeva na čijoj će realizaciji raditi do 2030. godine.

Kako bismo i mi bili dio ovog velikog nastojanja Ujedinjenih nacija, kroz naša zabavna takmičenja ćemo pokušati stići do ovih 17 ciljeva i tako otkriti o čemu se radi.

U našim narednim viđanjima detaljnije ćemo razgovarati o svakom cilju zasebno.

Za više informacija o regionalnom programu kliknite ovdje

Vidimo se uskoro!

Vaš KK BBY

info:065 400 250

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI