Počinje novi mjesec radionica projekta „Sport za sve“

Na projektu također nastavljamo sa edukativnim dijelom programa, odnosno učimo naše školarce temama ciljeva održivog razvoja koje provodi UN

Ušli smo u novi mjesec treninga u sklopu radionica Općine Novo Sarajevo. U nedjelju, 3. septembra smo imali novo druženje sa našim školarcima, učesnicima projekta, u Sportskoj dvorani „Goran Čengić“.

Na radost naših roditelja, za njih također organizujemo druženja, takmičenja i priliku da svoje slobodno vrijeme vikendom ispune sportom.

Na projektu također nastavljamo sa edukativnim dijelom programa, odnosno učimo naše školarce temama ciljeva održivog razvoja koje provodi UN.

Ovoga puta razgovarali smo o jednoj jako važnoj temi a to je pitka voda. Cilj je sljedeći: osigurati pristup pitkoj vodi za sve, održivo upravljati vodama te osigurati higijenske uvjete za sve.

Čista voda, dostupna svima, bitno je obilježje svijeta u kojem želimo živjeti. Na planetu ima dovoljno pitke vode, no, zbog gospodarskih problema i loše infrastrukture, svake godine milijuni ljudi, od kojih je većina djece, umire od bolesti povezanih s vodoopskrbom te neadekvatnim sanitarnim i higijenskim uvjetima.

Šta su neki od naših košarkašica i košarkaša rekli na ovu temu, možete vidjeti na njihovim radovima koje objavljujemo.

Mi se vidimo na narednim radionicama, a svi učenici i učenice od 1. do 5. razreda osnovnih škola Općine Novo Sarajevo su još uvijek dobrodošli da nam se pridruže.

Ovaj projekat pod nazivom „Sport za sve“ se realizuje u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD2 kojeg finansira Evropska Unija a implementira UNDP u BiH uz podršku Općine Novo Sarajevo.

Vidimo se uskoro!

Vaš KK BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI