Čekaju nas nova zabavna druženja u sklopu projekta „Sport za sve“

Koristimo priliku da najavimo Porodični dan Općine Novo Sarajevo koji će se održati na Vilsonovom šetalištu u petak 15.09.2023 godine. od 17.00 do 22.00 sati

U nedjelju, 10. septembra održana je nova radionica u sklopu projekta „Sport za sve“ koji KK BBY realizuje u Općini Novo Sarajevo. I ovoga puta naše djevojčice i dječaci družili su se u Sportskoj dvorani „Goran Čengić“ i učili nove košarkaške korake.

Osim toga, nastavili smo učiti i o novim temama ciljeva održivog razvoja UN-a. Naša tema ovaj put je bila: Osigurati pristup pouzdanoj, održivoj i suvremenoj energiji po pristupačnim cijenama za sve.

Energija je u središtu gotovo svakog velikog izazova i prilike sa kojima se svijet danas suočava. Pristup energiji bitan je za sva područja djelovanja, bilo da se radi o radnim mjestima, sigurnosti, klimatskim promjenama, proizvodnji hrane ili povećanju prihoda. Ono što je potrebno je unaprijediti međunarodnu suradnju kako bi se olakšao pristup istraživanju i tehnologiji za čiste energije, uključujući obnovljivu energiju i energetsku učinkovitost.

Naši učesnici i ovoga puta su na zanimljiv način izrazili svoj doživljaj ove teme.

Koristimo priliku da najavimo Porodični dan Općine Novo Sarajevo koji će se održati na Vilsonovom šetalištu u petak 15.09.2023 godine. od 17.00 do 22.00 sati.

Bit će to jedinstvena promocija našeg projekta i prilika za djevojčice i dječake iz ove općine da nam se pridruže i s nama zaigraju košarku na otvorenom.

Naše naredno druženje u sklopu projekta bit će 17.09.2023. od 10.00 do 12.30 sati za djecu, ali također najavljujemo i radionicu za roditelje isti dan od 12.30 do 13.45. Tema ove radionice je: KOŠARKA ZA MAME I TATE IZ NOVOG SARAJEVA..

Projekat „Sport za sve“ se realizuje u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD2 kojeg finansira Evropska Unija a implementira UNDP u BiH uz podršku Općine Novo Sarajevo.

Vidimo se uskoro!

Vaš KK BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI