Održani prvi treninzi Unobasket i Minibasket košarkaške radionice 2019

Na početku još jedne sezone, u saradnji sa Općinom Novo Sarajevo,naš košarkaški klub otvorio je vrata sporta za mališane ove općine.

Djevojčice i dječaci, osnovci uzrasta od 6. do 11. godina u subotu i nedjelju, 7. i 8. septembra prisustvovali su svom prvom treningu košarke u sklopu projekta Unobasket i Minibasket košarkaške radionice 2019.

 

Za većinu mališana bio je to prvi trening ikada, te prvi dodir sa košarkaškom loptom. Pažljivo odabrana ekipa trenera radit će se mališanima ove sezone kako bi im približila sva pravila sportskih treninga i navika, ali i usadila ljubav prema sportu.

 

Najmlađi uzrast je svakako najbolji period za sticanje zdravih navika zbog čega ćemo se truditi ostvariti najbolje rezultate sa djecom u mjesecima ispred nas 

S obzirom da je naš projekat u prošloj sezoni označen kao jedan od najbolje realizovanih u sklopu ove općine, mi ćemo se truditi u novoj sezoni raditi još bolje.

 

Projekat se realizira u sljedećim školama OŠ „Grbavica 1“ , OŠ „Grbavica 2“ , OŠ“ Kovačići“, OŠ“ Hrasno“, OŠ Malta, OŠ Čengić-Vila , OŠ “Velešićki heroji” i OŠ “Pofalići”.

 

Treninzi će se održavati u periodu od četiri mjeseca, a imat ćemo i simbolična takmičenja i utakmice koji će biti mjerilo napretka naših košarkaša.

[widgetkit id=”53″ name=”novo sarajevo 1″]

 

Naš je cilj prvenstveno zadovoljno i sretno dijete koje će zavoljeti sport uz zabavu i druženje. Dakle, na treninge su pozvani svi, znanje nije potrebno!

 

U sklopu naših termina organizovat ćemo i dane otvorenih vrata, kada ćemo pružiti priliku roditeljima da prisustvuju i posmatraju treninge, a o datumima će biti blagovremeno obavješteni.

Prvi vikend projekta je iza nas, učili smo pravila ponašanja i navike na treningu.

Pridružili su nam se svi osnovci, čak i oni koji su ove godine prvi put u školskim klupama.

Trudit ćemo se olakšati im ove dane kako bi imali naljepše uspomene.

Naše novo druženje zakazujemo za naredni vikend.

Budite sa nama u SD Novo Sarajevo!

 

Vaš KK BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI