Čas historije uz velikana – Dođite na Memorijalni turnir „Mirza Delibašić“!

Naredna dva dana imate priliku biti dio turnira koji se održava u znak sjećanja na ovog velikog sportistu. U petak 06.09. i subotu 07.09. u KSC „Skenderija“ održava se Memorijalni turnir „Mirza Delibašić“ u čast poznatom košarkašu.

Svima nam zajednička ljubav prema košarci potiče prije svega iz dobre igre koju volimo. Nekada imamo uzore u porodici, prijateljima, tv idolima..

Na košarkaškim vještinama naših idola temelje se i naši prvi sportski koraci, pokušaji da uradimo isto, oponašamo, uspijemo kao oni.. Možda danas svoje košarkaške uzore gledate kasno na tv prenosima ali, ne znate da su nekada oni igrali među nama. Nekada smo, zahvaljujući njima, mi bili na tim istim prenosima uzivo.

Mirza Delibašić je bio i ostao jedan takav idol! Ako niste sigurni odakle znate za to ime, dragi naši članovi, pitajte svoje roditelje, nane i bake, dede.. Oni će vam možda ispričati priču o velikom čovjeku i slavnom sportisti.

Mirza Delibašić je najbolji sportista Bosne i Hercegovine svih vremena. Najtrofejniji je košarkaš sa prostora Evrope i svijeta, isklučujuću NBA ligu.

Bio je dva puta prvak Jugoslavije sa KK “Bosna“ Sarajevo, osvajač Kupa Evropskih šampiona sa istim klubom, prvak španske lige sa Real Madridom, te osvajač Kupa Kralja u Španiji i osvajač Interkontinentalnog Kupa sa ovim klubom.

Sa reprezentacijom Jugoslavije bio je dva puta prvak Evrope, prvak svijeta i Olimpijski pobjednik. Sa reprezentacijom BiH ostvario je najbolji rezultat u historiji naše zemlje osmim mjestom na Evropskom prvenstvu 1993. godine u Njemačkoj.

Bio je najbolji sportista BiH četiri puta, najbolji sportista Jugoslavije 1980. godine, najbolji košarkaš svijeta na Intekontinentalnom kupu, najbolji košarkaš u Evropi, najbolji kadet Evrope, najbolji junior Evrope, najbolji košarkaš prvenstva Španije, te dobitnik Šestoaprilske nagrade grada Sarajeva i titule sportista stoljeća Bosne i Hercegovine.

Naredna dva dana imate priliku biti dio turnira koji se održava u znak sjećanja na ovog velikog sportistu. U petak 06.09. i subotu 07.09. u KSC „Skenderija“ održava se Memorijalni turnir „Mirza Delibašić“ u čast poznatom košarkašu.

Poziv je stigao od našeg prijatelja i saradnika Danka Delibašića koji je bio uz naš klub kao velika podrška, moderator i saradnik na nekima od naših najvećih projekata.

    

Za naše članove dolazak je OBAVEZAN! Shvatite ovaj poziv kao dio edukacije o historiji sporta koji možda bude vaša budućnost!

Dragi članovi, smatramo da je vaše učešće kao mladih košarkaških nada iz Sarajeva izuzetno bitno, jer ste vi ti koji moraju biti naučeni ko su istinski idoli i uzori.

Na ovogodišnjem košarkaškom turniru učestvovat će timovi:

1. Budućnost Podgorica

2. Cedevita Olimpija Ljubljan

3. Gaziantep Turska

4. Cluj Rumunija

Utakmice u petak i subotu su u teminima od 17:00 i 20:00. Svečano otvaranje turnira je u petak u 20:00 u Dvorani 1, KSC „Skenderija“.

Pozivamo i naše roditelje, kao i braću, sestre i prijatelje članova kluba. Dođite da zajedno sa svojim trenerima uvećate ovaj događaj i budete dio historije koja slavi naše velikane.

 

Vaš KK BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI