Nova sezona u KK BBY – Čekamo vas!

Škole košarke počinju sa radom u ponedjeljak, 09.09.2019.

Nakon što smo sumirali rezultate prethodne sezone, krećemo zajedno u nove pobjede!

Uspjeh prošle sezone ogleda se u mnoštvu organizovanih aktivnosti koje su okupile veliki broj djece da zajedno uče i zabavljaju se a istovremeno steknu iskustva značajna za sportsku karijeru i život.

Sezonu smo započeli Minibasket i Unobasket košarkaškim radionicama i Minibasket ligom za osnovce. Podstakli smo mlade naraštaje na bavljenje sportom besplatnim aktivnostima u organizaciji Općine Novo Sarajevo, a djeci sa područja Općine Stari Grad omogućili da se takmiče u dresovima kluba ali za svoje škole, također u saradnji sa Općinom Stari Grad.

Rezultate organizacije i napornog rada sumirali smo kroz naše Festivale košarke, cjelodnevne košarkaške manifestacije u centru grada koje su privlačile veliku pažnju a u kojima su učestvovala djeca svih uzrasta.

Naše selekcije također su ostvarile značajne rezultate. Već nakon kratkog perioda rada klubova ponosni smo da imamo tri bronzane selekcije dječaka i djevojčica.

Kraj sezone rezervisan je za putovanja i turnire, te smo tako i u ovoj putovali na dva u Italiji i to: Međunarodni turnir „Alberto Giove“ u Milanu i Međunarodni „Minibasket in Piazza“, turnir u Materi. U organizaciji su nas podržale Općine Ilidža i Stari Grad.

Na kraju sezone radimo najjače – organizujemo našu „Košarku bez granica“, košarkaški kamp u planinskoj atmosferi Bjelašnice. Nakon sedam dana intenzivnih treninga, takmičenja, igara i edukacije završavamo sezonu.

Tokom ljetnog raspusta organizovali smo Ljetni košarkaški kamp, u okviru kojeg je kroz šest sedmica rada primjenjivan poseban program, s ciljem da članovi naših selekcija novu sezonu dočekaju u potpunosti spremni.

Mnogo je saradnika i partnera u nabrojanim aktivnostima. Svima se iznimno zahvaljujemo jer bez podrške i saradnje ne bismo bili u mogućnosti ostvariti zadane ciljeve.  

U sezoni koja je ispred nas čekaju nas novi i već poznati sadržaji. Nastavljamo sa Minibasket i Unobasket košarkaškim radionicama Općine Novo Sarajevo, te se posebno radujemo Unobasket ligi Kantona Sarajevo, čiji je sponzor Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke.

Liga Općine Stari Grad se nastavlja, te pozivamo sve školarce da nam se priključe. Tu su svakako i razna takmičenja, turniri, putovanja, međunarodni kamp i ostali projekti.

Školarcima želimo sretan povratak u školske klupe! Tu su novi rasporedi, nove knjige..vraćamo se obavezama! S obzirom na to da vas sve ovo čeka u prvoj sedmici mjeseca septembra, mi ćemo sa našim školama košarke krenuti sedmicu poslije.

Dakle, škole košarke počinju sa radom u ponedjeljak, 09.09.2019.

Vidimo se na već poznatim terenima!

Čekamo vas!

Vaš KK BBY

 

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI