Održan Dan na otvorenom projekta Općine Centar

Naši najmlađi košarkaši i naše drage košarkašice istinski su uživali u igri i druženju na vanjskom terenu ovaj put uz prisustvo publike

Najmlađi osnovci Općine Centar, djevojčice i dječaci uzrasta od 1. do 5 razreda u nedjelju su ispred BBI centra imali svoj praznik košarke. Najavljeni Dan na otvorenom planiran programom projekta koji realizujemo u saradnji sa EU, UNDP i ovom općinom održan je u samom centru grada.

Posljednje sunčane dane iskoristili smo na pravi način, za sport na otvorenom. Naši najmlađi košarkaši i naše drage košarkašice istinski su uživali u igri i druženju na vanjskom terenu ovaj put uz prisustvo publike. Roditelji, braća, sestre i prijatelji bili su im još jednom podrška, kao i slučajni prolaznici.

Ovaj put smo igrali basket 3 x 3 i odlično se zabavili. Sa nama su se družili i naši promotori, naš reprezentativac Ajdin Penava i Adnan Arslanagić.

Naš projekat koji inače traje punih šest mjeseci finansira Evropska unija (EU), sufinansira Općina Centar a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2.

Mi uskoro nastavljamo ligu a VIII kolo nas očekuje u nedjelju 02.10.2022. Projekat traje do 20. novembra kada je planiran završni  svečani dan kada ćemo proglasiti pobjednika, dodjeliti diplome, medalje, nagrade.. Do tada se družimo u KSC Skenderija, učimo i zabavljamo sa vršnjacima.

Vaš KK BBY

                                          

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI