„Minibasket i unobasket košarkaške radionice“ 2019

 Osnovci Općine Novo Sarajevo – pridružite nam se!

U projekat će biti uključeno 250 djece, 125 dječaka i 125 djevojčica uzrasta od 6 do 11 godina iz osnovnih škola sa područja Općine Novo Sarajevo..

Košarkaški klub BBY i ove godine će realizovati projekat „Minibasket i unobasket košarkaške radionice“ u Općini Novo Sarajevo.

Nakon što je naš projekat u prošlogodišnjoj realizaciji doživio uspjeh, sa velikim entuzijazmom ulazimo u novo poglavlje, te se radujemo novim članovima kao i saradnji sa Općinom Novo Sarajevo koja nas i ove godine podržava.

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo, u ponedjeljak, 15. jula potpisan je ugovor sa općinskim načelnikom Nedžadom Koldžom, koji se odnosi na javni poziv općine za projekte iz oblasti sporta.

U projekat će biti uključeno 250 djece, 125 dječaka i 125 djevojčica uzrasta od 6 do 11 godina iz osnovnih škola sa područja Općine Novo Sarajevo. 

Projekat će biti realiziran u sljedećim školama OŠ „Grbavica 1“ , OŠ „Grbavica 2“ , OŠ“ Kovačići“, OŠ“ Hrasno“, OŠ Malta, OŠ Čengić-Vila , OŠ “Velešićki heroji” i OŠ “Pofalići”.

U Sportskoj dvorani Novo Sarajevo i/ili dvoranama osnovnih škola Općine Novo Sarajevo, u periodu od četiri mjeseca održavat će se treninzi i utakmice dva puta sedmično, kao i redovne košarkaške radionice i takmičenja.

 

[widgetkit id=”34″ name=”Radionica 2018 kraj”]

Cilj je uključiti svu djecu, bez obzira na prethodna znanja i iskustva da se oprobaju u ovom sportu. Ovakva vrsta treninga uključuje prije svega zabavu, bez pritiska pobjede ili poraza ali i sticanje dovoljnog znanja o poštovanju pravila, sudija, suigrača i protivničkih igrača, kao i igranje pred publikom.

Košarkaške radionice i liga mlađih razreda osnovnih škola popunit će djelimično prazninu koja vlada u sportskim aktivnostima organizovanim za ovaj uzrast.

Naša je želja otvoriti djeci vrata sportskog života na najljepši mogući način, kako bi kroz sport živjeli zdravije i imali ljepše djetinjstvo.

Zbog toga, pozivamo sve mališane sa područja općine, dječake i djevojčice, bez obzira na prethodna znanja, fizičke predispozicije, talenat i socijalne mogućnosti da se okušaju u ovom sportu.


Koristimo priliku da se zahvalimo Općini Novo Sarajevo i načelniku Nedžadu Koldži, u naše ime i ime naše djece.

Potrudit ćemo se opravdati ukazano povjerenje i djeci sa područja općine priuštiti mnogo lijepih sportskih trenutaka. 

Osnovci Općine Novo Sarajevo – ukoliko volite košarku, želite se okušati u sportu i zabaviti sa vršnjacima – srdačno vas pozivamo da se pripremite na naša druženja, koja počinju u novoj školskoj godini!

 

Vaš KK BBY

 

Pogledajte kako izgleda jedan dan sa KK BBY u prošlogodišnjoj košarkaškoj radionici  😉

 

 

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI