Ekipa KK BBY na prijemu kod načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića

Povod je bio učešće na internacionalnom turniru u Materi u junu, kao i uspjesi KK BBY, odnosno plasman naše Minibasket ekipe djevojčica koje su bile treće na kantonalnom takmičenju.

            

Mala ekipa djevojčica i dječaka, dio našeg KK BBY na čelu sa direktorom Admirom Sakočem, juče je prisustvovala svečanom prijemu kod načelnika Općine Stari Grad, Ibrahima Hadžibajrića.

Povod je bio učešće na internacionalnom turniru u Materi u junu, kao i uspjesi KK BBY, odnosno plasman naše Minibasket ekipe djevojčica koje su bile treće na kantonalnom takmičenju.

Tom prilikom smo prezentovali kratki video o boravku u Italiji i učešću na turniru, koji je sve prisutne oduševio. Mi smo prenjeli svoje utiske i iskustvo, koje smo stekli zahvaljujući upravo podršci načelnika i njegove administracije.

Osim toga, naš razgovor smo iskoristili kako bismo načelnika Hadžibajrića upoznali sa svim dosadašnjim aktivnostima kluba u dvije  godine postojanja, našim festivalima košarke ali i velikim planovima koje imamo u radu na području općine i kantona.

Načelniku smo uručili zahvalnicu za svu podršku koju je pružio prilikom organizacije turnira u Materi, kao i plaketu koju smo donijeli iz Matere za KK BBY – Stari Grad.

        

Sretni smo saopštiti da postoji mogućnost i inicijativa za uspostavljanje saradnje između naše Općine Stari Grad sa Općinom Bitonto iz regije Pulja u budućnosti.

Naime, za vrijeme boravka na turniru u Italiji,  načelniku ove italijanske općine Micheleu Abbattichiu smo predali suvenir Općine Stari Grad „Sarajevsku kocku“, te ga upoznali sa njenom historijom i potencijalima.

Prilikom jučerašnjeg prijema, posebnu zahvalnost smo izrazili Sektoru za sport, kulturu i obrazovanje općine, sa kojima imamo odličnu saradnju, posebno sa pomoćnicom načelnika gospođom Lejlom Dizdarević, zatim Mehmedom Janjošom, Mensudom Handžićem i Andrejom Dizdarevićem.

 

[widgetkit id=”52″ name=”stari grad prijem”]

Zahvaljujući ovakvoj vrsti podrške iza nas je jako uspješna sezona, koja će biti samo vjetar u leđa za bolji rad i nove uspjehe u naredim.

 

Vaš KK BBY

 

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI