KK Ilidža domaćin IV kola lige Minibasket KSKS i Minibasket turnira KK Ilidža

KK Ilidža je u subotu, 01.12.2018. godine bio domaćin IV kola lige Minibasket KSKS i Minibasket turnira KK Ilidža.

Sala Devete Osnovne škole u Rakovici je bila premala da primi sve one koji su željeli da igraju, druže se, takmiče i pokažu svoje znanje.

Na početku su odigrane četiri utakmice redovnog kola lige Minibasket KSKS.

Tim povodom, proglašeni su najtalentovaniji igrači kola i to: Eman Jašarević (OKK SPARS), Ahmed Džubur (KK BBY), Adnan Šehović (KK Bošnjak), Mustafa Yenibayram (KK Vogošća), Afan Belkić (KK GEN), Anes Bilal (KK Ilidža), Šejla Hodžić (KK Ilidža) i Lamija Kapo (KK BBY).

Treneri KK Ilidža organizovali su utakmice za sve generacije, dječake i djevojčice iz brojnih škola sa područja Općine Ilidža, kako bi uživali u više od deset sati košarke. Utakmice su odigrane kao dio turnira koji je organizovan u saradnji sa Općinom Ilidža.

Prema mišljenju trenera, najtalentovaniji među njima bili su: Eldar Jusić, Rijad Alekić, Ena Mušović, Kenan Kadić, Faruk Kiseljaković, Anel Musić, Džan Prašović, Kenan Sinanović, Kerim Ledinić, Anita Belko, Aner Ramović i Harun Mehmedspahić.

Posebnu pažnju privuklo je takmičenje „ZLATNA RUKA“ u kojem su u konkurenciji više od 150 članova KK Ilidža, u četiri uzrasta izabrana tri najbolja šutera koje je nagradio sponzor „JUVENTA SPORT“.

Prvo mjesto i poklon bon u vrijednosti od 250,00 KM osvojio je Fatih Prašović, drugu nagradu u vrijednosti od 150,00 KM Ajdin Delić, a treću u vrijednosti od 100,00 KM Alina Šabić.

Posebna zahvalnost pripada upravi Devete osnovne škole u Rakovici na čelu sa direktoricom Nerminom Budnjo koji su se, kao i mnogo puta do sada pokazali kao odlični domaćini.

Naši mališani su još jednom pokazali svoje povjerenje prema nama i ljubav prema košarci što dokazuje veliki odziv kako članova, tako i roditelja i prijatelja koji su podržavali svoje igrače.

Vaš KK Ilidža

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI