I kolo lige Osnovnih škola Općine Stari Grad i V kolo minibasket lige KSKS

Poštovani roditelji, košarkaši košarkašice, na naše i vaše zadovoljstvo, kako smo i najavlili, u subotu 08.12.2018 počinjemo u saradnji sa Općinom Stari Grad, ligu Osnovnih škola Općine Stari Grad.

Prvo kolo ćemo igrati u dvorani OŠ “Mula Mustafa Bešeskija“.

Koristimo priliku da se zahvalimo Službi za obrazovanje, sport i kulturu Općine Stari Grad na ukazanom povjerenju.

Istio dan KK BBY-Stari Grad, će biti domaćin i V kola, minibasket lige Košarkaškog saveza Kantona Sarajevo.

Planirano je mnogo interesantnih i zabavnih aktivnosti ove godine koje su vezane za samu ligu. Prvo ćemo odigrati pet redovnih kola. Svako kolo druga škola sa područja Općine Stari Grad, bit će biti domaćin jednog kola lige. Na kraju u sklopu Dana Općine Stari Grad, igrat će se završni turnir svih škola, na otvorenom poligonu u Općini Stari Grad u Štrosmajerovoj ulici.Planiramo da to bude pravi „košarkaški festival“, još bolji nego naš prvi koji smo oraganizirali. Znamo da i ne trebamo napominjati šta znači bavljenje sportom za mlade ljude u današnje vrijeme. Trudimo ćemo se da opravdamo ukazano povjerenje i sigurni smo da ćemo uspjeti , omasovljenju i popularizaciji košarkaškog sporta u Općini.

[widgetkit id=”27″ name=”Liga osnovnih škola”]

Ovo je značajno prije svega iz razloga, što košarka ponovo živi u Starom Gradu, nakon 1977 godine. Naime tada, fuzijom tri kluba iz Starog Grada, rukometnog i košarkaškog kluba Omladinac i fudbalskog kluba Vratnik, nastao je košarkaški klub Omladinac. Prošlo je 50 godina, nakon što su „pioniri“, starogradske košarke, Handžić, Baroš, Lučić, Kovačević, Šimić, Kaukčija, Milošević, Ibrahimpašić, Mandrapa, Bilić i ostali, odigrali svoje utakmice u okviru „1 republičke lige“, bivše Jugoslavije na igralištu na Kovačima.

Ovo će biti samo nastavak jedne lijepe košarkaške tradicije u Starom Gradu.

Raspored utakmica, minibasket liga Košarkaškog saveza Kantona Sarajevo i raspored I kola košarkaške lige Općine Stari Grad OŠ“Mula Mustafa Bašeskija“

1. KK Vogošća-OKK Spars u 09.00-10.00 sati
2. KK Real Way-KK Bošnjak u 10.15-11.15 sati.
3. KK BBY- Stari Grad- KK Gen u 11.30-12.30 sati.
4. KK BBY-KK Ilidža u 12.45-13.45 sati, (minibasket košarkašice).
6. OŠ“M.M.BAŠESKIJA-OŠ“EDHEM MULABDIĆ“ u 14.00-14.50 (mali poligon)
7. OŠ“HAMDIJA KREŠEVLJAKOVIĆ“- OŠ“E.VRHBOSNA“ u 14.00-14.50 (mali poligon)
8. OŠ“SABURINA“- OŠ“ŠMEH“ u 15.00-15.50(mali poligon)
9. OŠ“MEŠA SELIMOVIĆ-OŠ“MUSA ĆAZIM ĆATIĆ-UNOBASKET/ZEROBASKET u 15.00-15.50 (mali poligon)

Vaš KK BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI