BBY liga – Općina Novo Sarajevo

Poštovani roditelji, naši mali košarkaši i košarkašice,

Projekat „Minibasket i unobasket košarkaške radionice“, podržan i finansiran od strane Općine Novo Sarajevo, ide dalje. Došli smo do trenutka kao što smo planirali projektom, da počemo sa zvaničnim takmičenjima u nedjelju 09.12.2018.Odlučili smo se da takmičenja ipak održimo u Sportskoj dvorani Novo Sarajevo, obzirom da tu imamo najbolje uslove za ono što planiramo uraditi. U nedjelju 09.12.2018, odigrat ćemo dva kola lige u generacijama MAXI, MIDI i MINI. Generacije MAXI, MIDI i MINI su napravljene u skladu sa generacijama naših članova, učesnika projekta.Treće kolo ćemo igrati u nedjelju 16.12.2018 i na kraju u nedjelju 23.12.2018 „FINAL FOUR“ takmičenje u svim generacijama. Taj dan ćemo prirediti pravi „FESTIVAL KOŠARKE“ u Novom Sarajevu, najboljima podjeliti medalje, organizirati takmičenje „ZLATNA RUKA“, za sve učesnike u projektu. Najbolji će dobiti vrijedne nagrade našeg sponzora ovoga takmičenja JUVENTA SPORTA itd. Raspored i sastave timova, možete vidjeti u prilogu ove vijesti.Ukoliko smo nekoga zaboravili staviti na spiskove, pogrješili ime ili prezime, ne zamjerite, ispravke ćemo uraditi naknadno. Molimo Vas da u nedjelju Vašu djecu dovedete u 09.45 sati,da djeca obuku opremu koju su dobili u sklopu projekta i da ponesu svoju vodu za tamičenje.Taj dan sa planiranim aktivnostima završavamo između 13.30 i 13.45 sati.

RASPORED I SPISKOVE TIMOVA MOŽETE POGLEDATI KLIKOM OVDJE

Ono što želimo istaći je to, da je učešće u sportskim aktivnostima za djecu puno važnije nego rezultati u takmičenjima. Stoga ne trebate brinuti da li Vaše dijete ima potrebna predznanja, hoće li znati igrati, hoće li se snaći u takmičenju. Važno je da se lijepo zabavlja sa svojim vršnjacima, zavoli sport, sa radošću ide na trening i utakmice.

Naš Klub želi promovisati sportski način života, razviti kod djece ljubav za košarku i sport uopšte, graditi vrijednosti koje će djeci ostati trajna dobrobit bez obzira da li će se u budućnosti baviti košarkom profesionalno, rekreativno ili biti gledalac.

Mi želimo okupiti svu djecu koja žele da se bave košarkom i svesni smo da će njihovi motivi, želje i zahtjevi vremenom postajati različiti: jedni će željeti da postižu velike rezulate, drugi da se rekreiraju i zabave. Mi ćemo podržati sa jednakom pažnjom i jedne i druge, jer bavljenje sportom za djecu je samo od sebe već dovoljno velika dobrobit. Ali iz iskustva znamo, da bez ikakve prethodne najave na ovim prostorima i među našom djecom nerijetko zaiskri pravi talenat, i mi smo ga spremni podržavati i razvijati do maksimuma.

Nadamo se da ste u našem radu do sada prepoznali iskustvo, obučenost i što je jednako važno: iskrenu privrženost ideji da mladima otvorimo svijet sporta na najljepši mogući način, poštujući sve njihove različitosti, ali i zajedničku potrebu za igrom, natjecanjem, druženjem. I to u sportu u kojem kreativnost nema granica, i pored strogih pravila.

REDOVNE AKTIVNOSTI KLUBA

Pored ovog projekta, naš klub ima redovne košarkaške treninge, škole košarke, selekcije raznih uzrasta na području cijelog Kantona Sarajevo, a u općini Novo Sarajevo radimo u nekoliko osnovnih škola sa mlađim uzrastima i to:

OŠ “Hrasno“, srijeda 17.30-19.00 i petak 16.00-17.30
OŠ „Kovačići“, ponedjeljak 18.00-19.30 i srijeda 17.45-19.00
OŠ “Grbavica I “, srijeda 19.15-20.30 i petak 18.00-19.30 (treninzi u OŠ“Kovačići“)

Imamo namjeru proširiti rad i na ostale škole u Općini, te pozivamo djecu iz svih osnovnih škola. Ukoliko se Vašoj djeci i Vama svidio naš način rada i budete željeli da se Vaše dijete pridruži našim redovnim programima rada koji traju cijelu godinu, sa dva ili više treninga sedmično, učešćem u takmičarskim selekcijama liga Kantona Sarajevo i sl. Svakako će nam biti drago ponuditi Vam najbolja moguća rješenja i dati sve potrebne informacije.

Dobro došli u veliku košarkašku porodicu uz

Sportski pozdrav,

Vaš BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI