KK BBY u saradnji sa EU i UNDP uskoro realizuje „Sport za sve“

Navedenim projektom mi također nastavljamo saradnju sa UNDP nakon što smo prošle godine uspješno realizovali sličan projekat i time stekli mnoštvo novih, mladih košarkaških nada

„Sport za sve“ Košarkaškog kluba BBY izabran je kao jedan od šest projekata organizacija civilnog društva u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD2 u Općini Novo Sarajevo.

U prisustvu predstavnika organizacija te načelnika Općine Novo Sarajevo, direktor KK BBY Admir Sakoč potpisao je ugovor čija će realizacija omogućiti mladim košarkašicama i košarkašima nove sportske aktivnosti.

Realizaciju projekata UNDP je finansijski podržao sa 70%, dok je preostalih 30% finansira Općina Novo Sarajevo, kao rezultat nastavka uspješne saradnje između United Nations Development Programme – UNDP i Općine Novo Sarajevo. Kao i prethodne, i ovaj projekat finansira Evropska unija (EU) a UNDP realizuje.

Navedenim projektom mi također nastavljamo saradnju sa UNDP nakon što smo prošle godine uspješno realizovali sličan projekat i time stekli mnoštvo novih, mladih košarkaških nada.

Također, time ćemo u našoj matičnoj općini ponovo organizirati naše sportske, košarkaške aktivnosti za djecu osnovnih škola.

S nestrpljenjem očekujemo početak realizacije ovog za nas, iznimno važnog projekta te se nadamo da će se mladi košarkaši i košarkašice ove općine družiti sa nama na sportskim terenima uz mnoštvo zabavnih sadržaja i aktivnosti.

Vidimo se uskoro!

 

Vaš KK BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI