Počela minibasket liga osnovnih škola Općine Centar

Sportska oprema projekta je spremna, te ćemo uskoro objaviti i zvaničan datum podjele kada će ujedno biti održano i fotografisanje naših dječaka i djevojčica

 

Novo druženje u okviru našeg projekta Općine Centar održano je u nedjelju, 29. maja u KSC Skenderija. To je ujedno bio početak nove, takmičarske faze projekta, odnosno početak minibasket lige. Naši učesnici su odigrali prve utakmice i tako smo zabilježili i prve zvanične rezultate.

Sportska oprema projekta je spremna, te ćemo uskoro objaviti i zvaničan datum podjele kada će ujedno biti održano i fotografisanje naših dječaka i djevojčica.

Projekat  koji finansira Evropska unija (EU) a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, KK BBY realizuje u saradnji sa svim školama Općine Centar.

Naše košarkašice i košarkaši nakon učenja osnova o košarkaškom sportu, sada igraju svoje prve utakmice. Učimo kako se takmičiti, kako se nositi sa porazima ali i  pobjedama. U svemu tome uživanje u igri i druženje imaju primarni značaj.

KK BBY u prvoj sedmici mjeseca jula organizuje i dobro poznati košarkaški kamp “KOŠARKA BEZ GRANICA 2022” na koji se mogu prijaviti i naši mališani Općine Centar i tako upotpuniti svoje do sada usvojeno znanje. Kao što je već poznato, kamp se održava od 1. do 7 jula na Bjelašnici.

Naredno druženje u okviru projekta slijedi vrlo brzo, a u nastavku objavljujemo i današnje ostvarene rezultate učesnika.

Vaš KK BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI