KK BBY predstavnik Kantona Sarajevo na finalnom turniru sistema A u Jablanici

Naša ekipa KK BBY u kategoriji mlađi kadeti predstavljat će Kanton Sarajevo s obzirom na ostvareni rezultat u konkurenciji 14 timova našeg kantona

U subotu, 28. maja u Jablanici se odigravaju utakmice finalnog turnira sistema A, prvenstva FBiH. Naša ekipa KK BBY u kategoriji mlađi kadeti predstavljat će Kanton Sarajevo s obzirom na ostvareni rezultat u konkurenciji 14 timova našeg kantona.

Košarkaši, djeca od kojih su većina sa nama od samih početaka rada bez poraza, sa skorom od 18-0 došli su do ovog rezultata. Ipak, naša filozofija rada taj cilj ne smatra primarnim jer: uvijek će rezultat biti u funkciji stvaranja i razvoja igrača, a nikada igrač u funkciji pravljenja rezultata.

Ono što je za nas bitno jeste da su djeca trenirala redovno i marljivo, da su se zabavljala cijele godine a sada ubiru plodove svoga rada. Bit će im to podstrek za dalji napredak, rad ali i odgovornost za svoje obaveze. Oni znaju kakav put smo prešli, kako je to izgledalo na početku kada sam krenuli od nule, kakav je bio i ostao naš pristup svemu.

Naši košarkaši su vjerovali u naš program a u subotu idemo da se nadigravamo, igramo igru koju najviše volimo i da uživamo u druženju sa vršnjacima.

Bitno je dodati, da u našim redovima imamo još jedan tim u ovoj generaciji, KK Ilidža koji je također plasiran među prva četiri, tako da smo sigurni da je pred ovom djecom jedna lijepa budućnost a mi ćemo biti tu da ih pratimo i podržavamo.

Čestiramo našim trenerima Sanjinu Brigi i Emiru Uzunoviću, te im želimo sreću u subotu u Jablanici gdje ćemo biti da ih bodrimo i podržimo.

Vaš KK BBY

 

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI