Završena još jedna uspješna sezona za KK BBY i KK Ilidža

Naše takmičarske selekcije u utorak su dobile svoja priznanja za ostvarene rezultate na kantonalnom nivou takmičenja

Iza KK Ilidža i KK BBY je još jedna jako uspješna sezona. Rezultat rada kroz godine, posvećenosti i adekvatnih, prilagođenih programa jesu mnogi ostvareni, ranije zadani ciljevi.

Naše takmičarske selekcije u utorak su dobile svoja priznanja za ostvarene rezultate na kantonalnom nivou takmičenja. Minibasket i selekcija juniora bili su drugi, dok su naše djevojčice imale sljedeći rezultat: minibasket druge, kadetkinje također druge a naše pionirke treće.  Ponosni smo na svu našu djecu i njihov rad, ali plasmani i poredak, kao ni do sada nisu najvažniji.

Ogromna baza članova koja nam i dalje ukazuje povjerenje naš je uspjeh. Razvoj i rast igrača koji su počeli sa prvim košarkaškim koracima onda kada smo mi počeli sa našim radom također je uspjeh. Mnoštvo saradnika, sponzora, podrške institucija sa svih nivoa vlasti i prijatelja koji nas podržavaju veliki su uspjeh.

Iza nas su novi realizirani projekti. Krenuli smo korak dalje sa ozbiljnijim, dugoročnijim organizacijama uz podršku međunarodnih programa EU i UNDP. Tu su i međunardni turniri i brojni nastupi i putovanja.

Sa nama je veliki broj naših educiranih, posvećenih trenera. Njihov rezultat su prvi igrači u redovima reprezentacije. Svakako, još jedan uspjeh.

Naša filozofija je i dalje “rezultat u funkciju razvoja  IGRAČA, a ne IGRAČ u funkciji pravljenja rezultata”. Na tome se naš princip rada temelji i dalje.

Uz veliku podršku koju imamo novi planovi su u toku. Budite sa nama.

Vaši  KK BBY i KK Ilidža

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI