„Minibasket in Piazza 2023“ – Nova prijateljstva i uspomene za pamćenje

Stekli smo nova prijateljstva, obogatili svoje znanje iz kulture i historije, uživali u ljepotama ove prekrasne italijanske pokrajine

U subotu, 24. juna završen je ovogodišnji 31. „Minibasket in Piazza“ u Materi. U konkurenciji 44 tima iz cijelog svijeta, naši košarkaši su osvojili veliko sedmo mjesto! Za naše djecu je to veliki podstrek i motivacija za dalje. Iskustvo je neprocjenjivo jer smo snage odmjerili sa timovima, djecom iz različitih područja, kultura, gradova..

U svemu tome ipak, to nije naznačajnija stvar koju nosimo iz Matere. Na jugu Italije nas je, kao i uvijek do sada, dočekala velika gostoprimljivost domaćina, djece i roditelja kod kojih smo se osjećali kao kod kuće. Stekli smo nova prijateljstva, obogatili svoje znanje iz kulture i historije, uživali u ljepotama ove prekrasne italijanske pokrajine. Naša djeca Sarajeva družila su se proteklih sedam dana sa djecom cijelog svijeta i za nas je to od neprocjenjivog značaja. Činjenica da je pobjedu odnijela ekipa iz daleke Kanade, tim iz Toronta, govori o veličini i značaju ovog turnira.

Zadnji dan planirane aktivnosti je pokvarila kiša ali nije onemogućila da završnica protekne na vrhunskom nivou, za šta su se pobrinuli naši organizatori.

Ogromnu zahvalnost dugujemo našim domaćinima iz Bitritta koji su se sve ove dane brinuli o djeci Sarajeva, toliko ljubavi i pažnje nismo mogli vjerovatno nigdje doživjeti. Posebno hvala našem domaćinu Beni De Carlo koji je učinio sve da naš boravak bude nezaboravan.

Hvala roditeljima naše djece koja su imali odličnu suradnju sa nama svo ovo vrijeme i sigurni smo da će imati i preostalo vrijeme našeg boravka. Mi ćemo u Materi boraviti do ponedjeljka kada nas očekuje povratak u Sarajevo.

Hvala svima koji su pomogli da djeca Sarajeva otputuju na ovaj turnir, hvala našim sponzorima a posebno Vladi Kantona Sarajevo.

Vaši KK BBY i KK Ilidža

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI