Uspjeh koji se ne mjeri medaljama – Sezona za pamćenje za KK Ilidža i KK BBY

Zahvaljujemo se djeci i roditeljima, vjernim članovima koji su bili sa nama kroz najteže i najljepše momente sezone. Hvala i saradnicima koji su omogućili realizaciju projekata i planova

Iza nas je još jedna uspješna ali po mnogo čemu specifična sezona. Kada je prošle godine pandemija onemogućila rad sportskih kolektiva, mi smo se odlučili izboriti za naše treninge. Nismo prestajali sa radom i poticali smo članove na fizičke aktivnosti – prijeko potrebne za zdravlje.

Kada su zvanične utakmice kantonalne lige odložene, mi smo sa našim sportskim prijateljima organizovali prijateljske susrete, kako bi djeca imala kontinuitet u radu. Ove godine nismo mogli biti dio turnira u Evropi, ali smo zato putovali na turnire u BiH. 

Naši klubovi su snosili samostalno sve troškove organizacije utakmica, službenih lica, dvorana, ljekarskih pregleda svih naših članova takmičarskih selekcija, njih 200 košarkaša i košarkašica. Zahvaljujemo se Općini Ilidža koja je odvojila dio sredstava za našu djecu, hvala na neizmjernoj pomoći i razumjevanju.

 

Svaka pomoć je značajna s obzirom da naša dva velika sportska kolektiva na području kantona, kao takva u protekloj sezoni nisu dobila nikakvu podršku od Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo i tadašnjeg ministra Kenana Alikadića. To ne umanjuje naše ambicije i želju za radom, te ćemo se kao i do sada boriti kako bismo ovisili isključivo o svom radu. Imamo dobar tim, ambiciozni smo, znamo igrati košarku, volimo djecu, imamo viziju i baš uživamo u svemu. Drago nam je da ljudi to vide i vjeruju nam.

 

Svojim ličnim sredstvima i kroz realizirane projekte, našoj djeci smo za vrijeme pandemije poklonili oko 600 kompleta sportske opreme. Organizovali smo zimski košarkaški kamp za selektivne igrače. Neke od naših poznatih projekata nije bilo moguće realizovati, dok smo druge kao što je Minibasket liga osnovnih škola Općine Stari Grad, uspjeli održati te smo imali završnicu za pamćenje na Festivalu košarke u junu.

 

Našu djecu smo okupili na Trgu ispred Gradske Vijećnice još jednom, za vrijeme Dana otvorenih vrata Goethe Instituta – spektakla za pamćenje. Osim toga, organizovali smo Festivale košarke u još dvije gradske općine – Općini Vogošća i Općini Ilidža gdje su nas dočekala naša nasmijana lica željna igre i druženja. Ova dva festivala su bili naš poklon djeci Ilidže i Vogošće te smo ih finansirali isključivo svojim sredstvima.

      

Sa našim vjernim članovima, partnerima, saradnicima i roditeljima došli smo i do vrhunca sezone – košarkaškog kampa na Bjelašnici. Kada svi odmaraju, mi radimo. Pomjerili smo granice i oborili vlastite rekorde organizujući najuspješniji kamp do sada. Košarkaški kamp u doba pandemije 2020. godine bio je jedinstven izazov i dao nam je poticaj da ove godine budemo još bolji. Bavili smo se detaljima kako bi sve bilo besprijekorno i na kraju dobili samo pohvale. Dosegli smo novi nivo edukacije kampa kroz saradnju sa KJP Sarajevo šume i Goethe Institutom i projektom Goethe Wald.

Ljeto nam je, kao i uvijek, radno. Organizujemo treninge za selekcije i škole košarke u najboljim gradskim dvoranama za sve one koji žele iskoristiti raspust za vlastiti napredak.

Sve naše takmičarske selekcije KK Ilidža i KK BBY od unobasketa do juniorske selekcije su sve naše domaće takmičarske utakmice u okviru lige košarkaškog saveza Kantona Sarajevo igrale u najboljim mogućim uslovima u KSC Ilidža.

 

Uz pomoć sredstava naših sponzora i naših vlastitih, velikom broju djece smo omogućili navedene aktivnosti tokom sezone (besplatne treninge, učešće na kampu itd.)

Zahvaljujemo se djeci i roditeljima, vjernim članovima koji su bili sa nama kroz najteže i najljepše momente sezone. Hvala i saradnicima koji su omogućili realizaciju projekata i planova.

Posljednje, ali ne i manje važno – rezultati naših selekcija na zvaničnim takmičenjima. Objavljujemo rezultate jer su oni to zaslužili svojim radom.

 

Rezultati KK BBY:

  1. Minibasket muški – II mjesto
  2. Mlađe kadetkinje – II mjesto

Rezultati KK Ilidža:

  1. Unobasket košarkašice – II mjesto
  2. Minibasket košarkašice – II mjesto
  3. Minibasket muški – III mjesto
  4. Mlađi kadeti – III mjesto
  5. Kadeti – II mjesto
  6. Juniori – VII mjesto

 

[widgetkit id=”144″ name=”Selekcije 2021″]

Naš je cilj bio omogućiti djeci da igraju košarku – jer svi imaju pravo na igru. Njihov rad i trud su ih doveli do rezultata. Ne sumnjamo u to da najveći uspjesi tek dolaze.

U narednoj sezoni KK Ilidža će nakon 15 godina sa svojom djecom ponovo igrati seniorsku A2 ligu uz podršku Općine Ilidža i sadašnjeg rukovodstva Ministarstva kulture i sporta našeg kantona na čelu sa ministrom Samirom Avdićem.

Sigurni smo da slijedi još jedna uspješna sezona. Budite uz nas!

Vaši KK Ilidža i KK BBY

Leave a comment

Uspjeh koji se ne mjeri medaljama – Sezona za pamćenje za KK Ilidža i KK BBY

Zahvaljujemo se djeci i roditeljima, vjernim članovima koji su bili sa nama kroz najteže i najljepše momente sezone. Hvala i saradnicima koji su omogućili realizaciju projekata i planova

(više…)

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI