Igrači KK Ilidže i KK BBY rame uz rame sa košarkaškim zvijezdama

U pitanju je turnir u basketu 3 x 3 posvećen djeci bez roditelja kojim se nastoji skrenuti pažnja javnosti na nasilje u porodici koje je postalo glavni uzrok ostajanja djece bez roditeljskog staranja

Mladi igrači KK Ilidže i KK BBY proteklog vikenda su bili gosti i učesnici programa koji je organizirala Fondacija „Arheološki park – Bosanska piramida Sunca“.

Čast i zadovoljstvo je bilo stati uz naše najveće košarkaške zvijezde: Maricu Gajić, Jusufa Nurkića, Mirzu Teletovića i Džanana Musu koji su pokazali svoju spremnost i humanost da daju podršku jednom ovakvom projektu.

U pitanju je turnir u basketu 3 x 3 posvećen djeci bez roditelja kojim se nastoji skrenuti pažnja javnosti na nasilje u porodici koje je postalo glavni uzrok ostajanja djece bez roditeljskog staranja. Na turniru su bila prisutna djeca iz domova Sarajeva, Banja Luke, Mostara i Zenice.

Ovom događaju su također prisustvovale i naše fudbalske zvijezde Sergej Barbarez,  Elvir Bolić, Muhamed Konjić.. Jedan plemeniti cilj sve nas je doveo u prelijepi ambijent arheološkog parka. 

Bila nam je čast biti dio programa za šta zahvalnost dugujemo našem dr. Semiru Osmanagiću, tvorcu ovog divnog ambijenta i jedne lijepe i pozitivne priče u BiH koja ide naprijed, što nas posebno raduje. 

Naš je Semir pokazao i jako visok stepen košarkaškog znanja te je bio sudionik ovog lijepog basket druženja. Njemu smo u ime klubova uručili zahvalnicu za doprinos razvoju košarkaškog sporta u BiH.

Naši mladi igrači su ipak naš najveći ponos jer su imali šta za pokazati i sigurno će ovo druženje sa našim zvijezdama biti poticaj za njihov dalji košarkaški i ljudski razvoj. Nije mala stvar biti u istom ili protivničkom timu ovakvih zvijezda.

[widgetkit id=”143″ name=”visoko NBA”]

Posebno hvala našem novinaru i prijatelju Jasminu Ligati, koji je na jedan divan, topao, dinamičan način napravio sjajnu atmosferu na terenu i van njega. Naravno i  sam je pokazao zavidan nivo basketaškog umijeća, o detaljima neki drugi put.

Hvala Liga na svemu.

Nadamo se da će pozitivno druženje donijeti i pozitivne priče djece iz domova koji su nas sve okupili na ovom mjestu a mi obećavamo da ćemo uvijek rado biti dio priča sa ovakvim ciljevima.

 

Vaši KK BBY i KK Ilidža

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI