Uskoro košarkaški kamp „KOŠARKA BEZ GRANICA 2020“ na Bjelašnici !

Svi koji su bili sa nama znaju da je naše ljeto na Bjelašnici oaza dobre atmosfere i napredak koji zaokružuje sve rezultate i rad sezone!

KK BBY i ovog ljeta planira održavanje košarkaškog kampa „Košarka bez granica 2020“, omiljenu ljetnu aktivnost naših košarkaša. 

Kamp podrazumijeva sedam dana intenzivnog učenja i aktivnosti: boravak na čistom planinskom zraku uz svakodnevne treninge na otvorenom, takmičenja, testiranja, edukativne radionice i predavanja, izlete i igre u prirodi, druženje sa poznatim košarkašima i gostima..i još mnogo toga!

Bit će to mjesto i prilika da usavršite svoje znanje, te napredujete uz intezivni trenažni proces i svakodnevni rad sa našim najboljim trenerima. Kao i do sada, smještaj će biti organizovan u predivnom ambijentu Hotela Han, našem dokazano savršenom domaćinu.

Svi koji su bili sa nama znaju da je naše ljeto na Bjelašnici oaza dobre atmosfere i napredak koji zaokružuje sve rezultate i rad sezone. Učešće na kampu posebno je bitno sada, kada smo jedan dio aktuelne sezone propustili te je ovo idealna prilika da nadoknadimo bar dio treninga.

Ovogodišnji termin održavanja kampa zavisi od aktuelne situacije, te još uvijek nismo sigurni da li će to biti kraj mjeseca juna i početak jula (kao što je to uobičajno) ili nešto kasnije (juli – august).

Kao i ranije, učesnici kampa mogu biti i roditelji za koje če biti osmišljene posebne aktivnosti u skladu sa njihovim željama i potrebama. S obzirom na trenutne okolnosti, smatramo da je prednost da se roditeljima pruža ovakva mogućnost da budu uz svoju djecu i ljetuju na Bjelašnici.

 

Mehmed Ratkušić, jedan od roditelja – učesnika našeg kampa prenio nam je svoje utiske:

„Rado bih da podijelim naše prelijepo iskustvo kada smo bili na kampu sa našom dječicom na Bjelašnici. To iskustvo bih preporučio svim roditeljima tj. ako mogu da pošalju svoju dječicu sa klubom. Kamp je jako dobro organizovan od strane uprave kluba. Djeca se po cijeli dan druže, treniraju i učestvuju u raznim takmičenjima. Smještaj i hrana su odlični. Djeca treniraju 2 puta dnevno (ujutro i popodne) na otvorenom uživajući u čistom planinskom zraku. Treneri i trenerice su 24 sata sa djecom tako da je njihova bezbjednost u svakom pogledu garantovana. Djeca se druže, treniraju i što je najvažnije uče šta je zdrav život.“

 

Ljeto je pred nama i želimo naglasiti da se prijaviti mogu svi – naši trenutni, stari, novi i budući članovi, njihovi prijatelji i porodice..

O čemu tačno govorimo – pogledajte kroz video materijal u nastavku!

 

 

Vaš KK BBY

 

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI