Treća sedmica košarkaških radionica – Nova oprema za mališane!

Završili smo sa trećom sedmicom projekta, ukupno šestim zajedničkim treningom

Naše košarkaše i košarkašice Minibasket i Unobasket radionica ove sedmice smo obradovali novom opremom, odnosno majicama i šorcevima sa logom projekta u kojima će od sada trenirati.

 

Jedan dio treninga bio je rezervisan za zajednička i pojedinačna fotografisanja, dijelom protokola koji radimo prvenstveno zbog naše djece i njihovih uspomena, kao i roditelja naravno.

 

Mališani su na kraju imali priliku postavljati pitanja u vezi sa svime što ih interesuje a tiče se projekta. Treneri su najavili da ćemo polovinom narednog mjeseca početi i sa takmičenjima i internom ligom.

 

[widgetkit id=”55″ name=”novosarajevo 2″]

Cilj je prikazati djeci koncept takmičenja na adekvatan način: šta znači pobjeda i poraz, kako se postupa po pravilima, šta znači fer-play itd.

 

S obzirom da se radi o najmlađem uzrastu, to je pravo vrijeme da se pokaže da je smisao u igri a ne pobjedi, rezultatu, broju pogodaka itd. te ćemo to kroz naša takmičenja i nastojati učiniti.

 

Na radost naših roditelja, Dan otvorenih vrata je pred nama! Kao i svakog puta do sada, o tačnom terminu održavanja bit ćete obavješteni na vrijeme.

 

Vidimo se sljedećeg puta!

 

Vaš KK BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI