Sretna djeca Starog Grada na Hridu

U subotu 21.04.2018, odigrano je IV kolo, lige Općine Stari Grad u košarci.

Odigrane su tri zvanične utakmice u okviru IV kola lige Općine Stari Grad i to:

1. OŠ “HAMDIJA KREŠEVLJAKOVIĆ“ –  OŠ “EDHEM MULABDIĆ“ –  26- 21;
2. OŠ “MULA MUSTAFA BAŠESKIJA“ –  OŠ “ŠEJH MUHAMED EF.HADŽIJAMAKOVIĆ“ – 15-25;
3. OŠ “SABURINA –  OŠ “VRHBOSNA – 19-17.

Da naši mali minibasketaši vole košarku, ovaj put smo svi zajedno dokazali na Hridu. Preljepo vrijeme, otvoreni mobilni košarkaški teren, žičare iznad nas, igra, zabava, druženje i dobra atmosfera su obilježile ovaj dan. OŠ“ Muhamed Šejh ef.Hadžijamaković“, je bila centar košarkaških zbivanja u Općini Stari Grad.Prije godinu dana su nam čak neki govorili da je nemoguće, mi smo ponovo dokazali suprotno, a dokaz za to, su sva ova djeca iz Starog Grada, njihovi roditelji, porodice i prijatelji koju su sa nama proveli predivan dan. Uposlenici škole,koji su bili sa nama cijeli dan, sa dir.Kerimom Fejzagićem, učinili su sve da dugo pamatimo ovaj dan. Koristimo priliku da im se zahvalimo u ime KK BBY, njima i naravno Sektoru za obrazovanje, sport i kulturu Općine Stari Grad, koji su zajedno sa nama od nemogućeg napravili moguće.

Treneri KK BBY – Stari Grad: Beganović Adis, Begić Armin, Šahinović Armin, Smajlović Semir i Pašić Azra, birali su najtalentovanije košarkaše i košarkašice, tako da smo se ovom prilikom odlučili da proglasimo najtalentovanije igrače kola i MVP-ija kola. MVP igrači su na poklon dobili medalju, sa logom kluba i lige Općine Stari Grad.

Najtalentovniji igrači kola: Kirlić Afan (OŠ“Mula Mustafa Bašeskija“), Grbo Izet (OŠ“Hamdija Kreševljaković“), Mušović Lamija (OŠ“Saburina“), Kurtanović Amar (OŠ“Edhem Mulabdić“), Gurda Ajnur (OŠ“Vrhbosna“) i Hajdarević Irhad (OŠ“ Šejh Muhamed ef.Hadžijamaković).

Šta reći ponovo o roditeljima naših košarkaša i košarkašica, te kako su se oni osjećali, najbolje govori, komentar jednoga od njih:

„Hvala vam, što unosite puno sreće u srca naše djece. Hvala vam i lijep pozdrav.“

Ovo je za nas, našu i vašu djecu važnije od svih pobjeda i zlatnih medalja.

04.maja 2018, je blizu!!!!!!!

Vaš KK BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI