„Euroliogaška“ atmosfera u OŠ „Vrhbosna“

U subotu 14.04.2018, odigrano je III kolo, lige Općine Stari Grad u košarci.

Odigrane su tri zvanične utakmice u okviru III kola lige Općine Stari Grad i to:

1. OŠ“SABURINA“ – OŠ“ HAMDIJA KREŠEVLJAKOVIĆ“- 24-23;
2. OŠ“VRHBOSNA“ OŠ“MULA MUSTAFA BAŠESKIJA“- 35 – 26;
3. OŠ“ ŠEJH MUHAMED EF.HADŽIJAMAKOVIĆ“ -OŠ“EDHEM MULABDIĆ“- 32-18.

Košarkaško „ludilo“ je zahvatilo Stari Grad. Najmlađi košarkaši i košarkašice Osnovnih škola, Općine Stari Grad, u OŠ“Vrhbosna“, su punih pet sati uživali u čarima košarkaške igre. Utakmice je pratio veliki broj gledalaca, roditelja i prijatelja naših mališana iz Starog Grada. Svaki dan, smo sve bolji i bolji. Sjajne utakmice, produžeci, neizvjesnost, prve pobjede naših zvijezda iz Saburine i Vrhbosne. Prvi poraz malih košarkaša i košarkašica sa Bistirika i Širokače. To je ono što je krasilo, utakmice u subotu.

Treneri KK BBY-Stari Grad: Beganović Adis, Begić Armin, Šahinović Armin, Smajlović Semir i Pašić Azra, birali su najtalentovanije košarkaše i košarkašice, tako da smo se ovom prilikom odlučili da proglasimo najtalentovanije igrače kola i MVP-ija kola. MVP igrači su na poklon dobili medalju, sa logom kluba i lige Općine Stari Grad.

Najtalentovniji igrači kola: Kumro Alija (OŠ“Mula Mustafa Bašeskija“), Tosuni Amar (OŠ“Hamdija Kreševljaković“), Zornić Amina (OŠ“Saburina“), Gežo Farah (OŠ“Edhem Mulabdić“), Nezirović Dario (OŠ“Vrhbosna“) i Abdulagić Ajla (OŠ“ Šejh Muhamed ef.Hadžijamaković).

MVP III kola je , Nezirović Dario (OŠ“Vrhbosna“).

[widgetkit id=”22″ name=”SG_3kolo_MVP”]

Čestitamo igračima i njihovim trenerima. Zahvaljujemo se još jednom ljubaznom osoblju i dir.Erzumani Fukelj iz OŠ „Vrhbosna“ , koja je bila sa nama u subotu. Zahvaljujemo se svima,koji su učinili da ovaj dan bude poseban.

Zahvaljujemo na posjeti predstavniku Sektora za obrazovanje, sport i kulturu, Andreju Dizdareviću.

Posebno su nas ponovo oduševili roditelji naših košarkaša i košarkašica, koji su bodrili sve, bez obzira iz koje škole dolaze i koji su se ponašali baš onako, kako su lijepo rekli naši treneri : „Sva djeca, koju ste vidjeli u OŠ“Vrhbosna“, su NAŠA DJECA. Sve ih učimo da znaju da uživaju u pobjedi i da znaju prihvatiti poraz, te čestitati pobjedniku.“

Sledeći put se vidimo u OŠ“Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“.

Do 04.maja 2018, i našeg „final six“ turnira u Štrosmajerovoj, ostaje još malo vremena!!!!!

Vaš KK BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI