Skoro 300 malih košarkaša u subotu zaigralo u sportskoj sali OŠ„Mula Mustafa Bašeskija“

U sportskoj sali osnovne škole“Mula Mustafa Bašeskija“ u Logavinoj ulici, u subotu su najmlađi košarkaši i košarkašice iz općine Stari Grad i Kantona Sarajevo punih deset sati uživali u čarima košarkaške igre.

Oko 300 stotine mladih košarkašica i košarkaša, uzrasta od 7-12 godina, odigrali su svoje utakmice, a pratiloih je oko 1.000 gostiju, roditelja i zaljubljenika košarkaškog sporta.

Ovo je značajno prije svega iz razloga, što je košarka u Starom Gradu, ponovo oživjela nakon 1977. godine. Naime tada, fuzijom tri kluba iz Starog Grada, rukometnog i košarkaškog kluba Omladinac i fudbalskog kluba Vratnik, nastao je košarkaški klub Omladinac. Prošlo je 50 godina otkako su pioniri starogradske košarke: Handžić, Baroš, Lučić, Kovačević, Šimić, Kaukčija, Milošević, Ibrahimpašić, Mandrapa, Bilić i ostali, odigrali svoje utakmice u okviru Prve republičke lige, bivše Jugoslavije na igralištu na Kovačima.

Prošle subote u Logavinoj je nastavljena jedna lijepa košarkaška tradicija u Starom Gradu. Utakmice su odigrali košarkaši: Gen-a, Bošnjaka, Ilidže, Real Way-a I, Real Way-a II, Koš-a, Vogošće, te našeg KK BBY-Stari Grad. Nakon njih nastupile su mlade košarkašice minibasket selekcije KK ilidže i KK BBY-Stari Grad. Na kraju svoje utakmice su odigrali košarkaši i košarkašice osnovnih škola sa područja Općine Stari Grad i to: „Saburina“, “ Mula Mustafa Bašeskija“, „Vrhbosna“ i “ Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković.

Vrijeme je ‘letjelo’ u pravoj sportskoj atmosferi, začinjenoj dječijim raspoloženjem: bilo je akcije, smijeha i uzbuđenja, a Stari Grad je u subotu sigurno bio jedno od najljepših mjesta za igru i druženje u našem gradu.

Izvor: Općina Stari Grad

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI