Projekat Općine Novo Sarajevo – Rad i aktivnosti u novim okolnostima

Našu djecu učesnike smo ovih dana obradovali, jer smo kroz plan realizacije projekta organizovali podjelu nove sportske opreme koju je ove godine finansirao KK BBY, s obzirom da je to naša redovna aktivnost u sklopu radionica

Djevojčice i dječaci iz Novog Sarajeva svake jeseni i zime dio su jednog od najmasovnijih projekata koje općina realizuje u saradnji sa našim KK BBY. Besplatni treninzi i druženja kroz prve košarkaške korake, zajedničke proslave te festival finalnog dana učinili su projekat Minibasket i Unobasket košarkaških radionica i takmičenja popularnim. Posebno interesovanje imali smo među našim najmlađim članovima, ali i svim zainteresovanim školarcima sa područja općine.

Projekat je zaživio 2018., te je nastavio uspješan rad 2019. kada je bio najbolje ocjenjen od strane službi Općine Novo Sarajevo. Rad i planovi su napravljeni i za 2020. godinu, projekat prihvaćen ali usljed novih okolnosti nije bilo moguće realizovati zamišljeno.

Međutim, mi iz KK BBY odlučili smo samostalno finansirati dio projekta te omogućiti za školarce općine djelimičnu realizaciju, organizujući košarkaška druženja uz poštovanje epidemioloških mjera.

Našu djecu, učesnike smo ovih dana obradovali, jer smo kroz plan realizacije projekta organizovali podjelu nove sportske opreme u ime kluba, s obzirom da je to naša redovna aktivnost u sklopu radionica.

Na taj način se trudimo održati pozitivan duh projekta i dječije aktivnosti koje su im bile uskraćene kako projekat ne bi gubio svoj kontinuitet, ali također i u znak zahvalnosti našoj općini koja nas je podržavala kroz godine. 

Zahvaljujemo se Općini Novo Sarajevo a posebno Službi za obrazovanje, kulturu i sport sa kojom smo ostvarili odličnu saradnju.

Nadamo se nastavku naše uspješne saradnje kao i realizaciji projekata za našu djecu u boljim uslovima i sa novim idejama.

Vaš KK BBY

 

Projekat 2019.

 

projekat 2018.

 

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI