Pokazni trening sa prvacima – Završen zimski košarkaški kamp KK BBY i KK Ilidža

Naime, naši gosti Josip Pandža i Enes Numanović u nedjelju, 31. januara održali su pokazne treninge demonstrirajući sva svoja sportska umijeća našim trenerima u radu sa našim mladim igračima

Ovogodišnji zimski košarkaški kamp za selektivne igrače KK BBY i KK Ilidža završen je gostovanjem najboljih trenera za rad sa mladim igračima u BiH u prostorijama našeg KSC Ilidža i sa našim košarkašima.

Naime, naši gosti Josip Pandža i Enes Numanović u nedjelju, 31. januara održali su pokazne treninge demonstrirajući sva svoja sportska umijeća našim trenerima u radu sa našim mladim igračima.

Bavili smo se dvjema temama: Modalitet vježbi kolektivnog treninga u cilju razvoja individualnih i tehničkih sposobnosti mlađih uzrasnih kategorija sa Numanovićem i  Metodikom obuke šuta kroz vježbe šuta kod mlađih uzrasnih kategorija sa Pandžom.

Nije potrebno ni isticati koliko je za nas značajno gostovanje ova dva imena, koji su, osim što su prijatelji naših klubova osvajači zlatne medalje i prvaci Evrope, što je svima dobro poznato.

Žao nam je što je zbog svojih poslovnih obaveza Dario Čojić, naš prijatelj iz Bijeljine bio spriječen da dođe i taj dan bude sa nama.

Simbolika ovog susreta je i u tome što su ova dva poznata trenera upravo sa Ilidže krenuli u osvajanje Evrope. Na ovom mjestu naši selektivni igrači su radili cijeli januar prema posebno prilagođenom programu za njihov uzrast punih 50 sati rada. Program su realizirali naši treneri Sanjin Briga i Emir Uzunović, uz nadzor našeg trenera savjetnika i spoljašnjeg saradnika Adela Prašovića, kojem se ovom prilikom iskreno zahvaljujemo.

Moramo reći da smo u KSC Ilidža imali vrhunske uslove za rad i na raspolaganju njihovo zaista ljubazno osoblje. Zahvaljujemo se na saradnji i podršci KSC Ilidža, kao i našoj Općini Ilidža.

[widgetkit id=”128″ name=”josip 2021 zimski kamp”]

S obzirom na kvalitet i važnost organizovane edukacije, ideja je bila da otvorimo naša vrata i svim ostalim trenerima iz Sarajeva koji bi bili zainteresovani, međutim zbog trenutnih epidemioloških mjera nismo bili u mogućnosti, te smo ipak odlučili da predavanju prisustvuju samo treneri KK BBY i KK Ilidže.

Hvala svima koji su svojim angažmanom i prisustvom uvećali ovaj naš događaj, posebno u uslovima trenutne situacije. Mi ćemo naravno i dalje raditi na organizaciji aktivnosti za našu djecu, zbog kojih i postojimo kao kolektiv.

Vaši KK BBY i KK Ilidža

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI