Praznik košarke u Općini Centar – Održan finalni dan velikog projekta KK BBY

Minibasket liga i radionice Općine Centar završeni su finalnim utakmicama i revijalnim programom koji smo u nedjelju, 20.novembra organizovali u KSC Skenderija. Osim zvaničnih utakmica, zabave, veselja i nagrada za najmlađe, organizovali smo i takmičenje za roditelje naših učesnika.

U devet mjeseci koliko su trajale naše radionice i liga sa nama se družio ogroman broj učenika osnovnih škola Općine Centar i u ovoj poznatoj sportskoj dvorani napravili su svoje prve košarkaške korake.

Njihova znanja i redovni dolasci su nagrađeni te su u nedjelju kućama otišli sa svojim diplomama i medaljama, a neki i sa peharima za ostvarena dostugnuća.

Planirani ciljevi projekta su ostvareni: dječaci i djevojčice su u svom najmlađem uzrastu stekli znanje i iskustvo u košarkaškom sportu, upoznali su nove prijatelje i iz Skenderije, nadamo se, ponijeli najljepše uspomene.

Na Međunarodni dan djeteta podsjetili smo se Konvencije Ujedinjenih Nacija o pravima djeteta, te smo uz zvuke pjesama posvećenih djeci zajedno proslavili ovaj važan dan.

Još jedan dan smo bili svjedoci dječije radosti, osmjeha i sreće, te su nam ponovo dokazali da je vrijeme posvećeno djeci najbolje ulaganje u budućnost.

Zahvaljujemo se našim roditeljima na povjerenju i saradnji, saradnicima iz KSC Skenderija koji su osigurali besprijekorne uslove za održavanje naših treninga.

Općina Centar nam je ukazala veliko povjerenje izabravši nas za ovakav jedan projekat na čemu smo iznimno zahvalni.

Hvala i saradnicima iz EU i UNDP BiH koji su vjerno ispratili naša dešavanja i bili odlični partneri u organizaciji i osiguranju najboljih uslova za naše najmlađe.

Naš projekat je finansirala Evropska unija (EU), sufinansirala Općina Centar a proveo Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2.

Mi nastavljamo naše košarkaške aktivnosti u Općini Centar gdje će naša djeca imati priliku nastaviti treninge koje su započeli tokom ovog projekta.

Vidimo se na nekom novom prazniku košarke!

Vaš KK BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI