Podrška Grada Sarajeva aktivnostima KK BBY

Zahvaljujemo se gradskoj upravi Grada Sarajeva, gradonačelnici Benjamini Karić i službi za obrazovanje, kulturu, sport i mlade

Naša juniorsko-kadetska selekcija 17, 18 i 19. juna ove godine je učestvovala na prestižnom košarkaškom turniru „Coppa Alberto Giove 2022“. u Milanu u Italiji, gdje su naši igrači igrali u društvu sa velikih 16 timova svjetskog ranga.

U pitanju je prestižni turnir, najkvalitetniji u Evropi na kojem su svojevremeno igrale ekipe kao što su: Real Madrid, Olympiacos, Fenerbahce, Aisčiai Kaunas, Bayern Munchen, Armani Jr. Olimpia Milano, Cantu, Varese, Caserta (ITA), Cedevita i mnogi drugi. Tokom više od 30. godina istorije turnira neki od najboljih italijanskih i svjetskih igrača viđeni su na njemu.

Naša ekipa učestvovala je po treći put gdje smo još jednom kao jedini predstavnik naše države predstavili naš grad Sarajevo i našu BiH.

Naš igrač i reprezentativac Edis Baberović bio je najbolji strijelac ovog turnira sa 21 poenom po utakmici. Velika i laskava titula ali zasluženo priznanje za našeg igrača u jakoj konkurenciji poznatih klupskih imena. Nastup na ovom turniru za naše mlade nade bio je prije svega veliko iskustvo ali i odlična pružena prilika.

Na turnir smo putovali zahvaljujući  gradskoj upravi Grada Sarajeva i njenoj službi za obrazovanje, kulturu, sport i mlade, koji su sufinansirali naš odlazak u Milano.

Zbog toga, posebno hvala našoj gradonačelnici i zaposlenicima koji su prepoznali značaj jednog ovakvog projekta za grad Sarajevo. Gradonačelnica je svoju podršku našem radu iskazala još ranije kada je posjetila naš kamp na Bjelašnici i provela vrijeme sa djecom zbog čega joj se, još jednom istinski zahvaljujemo. Vrijeme provedeno sa njima i posvećenost djeci za nas su najdragocjeniji.

 

Nastavljamo dalje sa novim planovima i projektima u nadolazećoj sezoni.

 

Vaš KK BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI