Naše košarkašice nastupile na državnom polufinalnom turniru sistema „A“

U nedjelju, 4. juna selekcija naših kadetkinja, (djevojčice rođene 2007.godine i mlađe) naših princeza nastupila je na državnom polufinalnom turniru sistema „A“ koji se održao u Banovićima. Bio je to veliki i važan korak za naše mlade košarkašice koje su stekle novo veliko iskustvo i odlično se zabavile.

Prošle godine KK BBY i KK Ilidža napravili su veliki korak te formirali takmičarske selekcije košarkašica. Veliki broj naših princeza trenira, napreduje i raste upravo u našim klubovima u okviru škola košarke, zbog čega je ovaj korak bio logičan i raduje nas što smo u prilici i njima omogućiti uslove kakve zaslužuju.

U pitanju je jedna odlična baza koja čini budućnost klubova kada je u pitanju ženska košarka. Teorija koju nekada, nažalost, čujemo u okolini  da djevojčice ne vole sport i košarku je jedan apsurd. Kao u svakom poslu postoje uspješne i neuspješne organizacije, pa je tako i u sportu. Ako imate interesantne programe i ako znate metodiku rada, to uvijek rezultira velikim interesom u ovom našem slučaju – djevojčica.

Kao i sa muškim selekcijama, idemo korak po korak, tako da smo sigurni da će neke od naših PRINCEZA vrlo brzo zasjati na košarkaškim terenima u BiH i van nje. Najvažnije je da vole sport i druženje, da uživaju, čemu smo u nedjelju svjedočili. Kada tome dodate rad, strpljenje i znanje koje ćemo se truditi da im prenesemo, sve ostalo dolazi samo od sebe.

Čestitke našem treneru Jasminu Kadriću koji treba da bude ponosan na ove grupe svih naših košarkašica u selekcijama i onima koje stasavaju u školama košarke u cijelom Kantonu Sarajevo.

Vaši KK BBY i KK Ilidža

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI