Ajdin Penava obradovao mališane OŠ „Šip“ – Nova sportska oprema za naše nove polaznike!

Kao što naši stalni članovi znaju, naša praksa je da djecu koja su počela da se bave košarkom i koja su pokazala interes za ovaj sport obradujemo besplatnom sportskom opremom za trening koja će njima ostati kao trajna uspomena

Polaznici škole košarke našeg KK BBY danas su u sportskoj dvorani Osnovne škole „Šip“ dobili svoju sportsku opremu.

U pitanju je jedan od novih punktova naših škola košarke, nastao nakon prošlogodišnjeg uspješno završenog projekta Minibasket liga i radionice Općine Centar, projekta koji je finansirala Evropska unija (EU), sufinansirala Općina Centar, a proveo Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2.

Kao što naši stalni članovi znaju, naša praksa je da djecu koja su počela da se bave košarkom i koja su pokazala interes za ovaj sport obradujemo besplatnom sportskom opremom za trening koja će njima ostati kao trajna uspomena. Kao i do sada, dječiji osmjesi i sreća naše su zadovoljstvo i misija.

Sa nama je bio naš Ajdin Penava, košarkaški seniorski reprezentativac koji je uručio dresove i nastavnom i tehničkom osoblju ove škole, kao i direktorici škole Dženiti Kurtović, kojoj se ovom prilikom iskreno zahvajujemo za saradnju.

Naša djeca su za načelnika Srđana Mandića pripremila zahvalnicu sa svojim potpisima kao i dres kluba, kao znak pažnje i zahvalnosti za dosadašnju podršku koju Općina Centar pruža našim projektima i klubu. U njegovo ime zahvalnicu i opremu je preuzela  Lejla Dizdarević, pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar, kojoj se ovom prilikom zahvaljujemo.

Također, hvala načelniku općine, zaposlenicima škole, Emiru i Amiru  a posebno našim dragim učiteljicama sa kojima dijelimo zadovoljstvo rada sa našim najmlađima. Hvala i našem Ajdinu Penavi koji je još jednom bio uz našu djecu i pokazao kako izgleda istinski sportski uzor.

Vaš KK BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI