Mlade košarkaške selekcije Starog Grada na kantonalnom takmičenju

U okviru lige Košarkaškog saveza Kantona Sarajevo, košarkaška selekcija kadeta Stari Grad odigrala svoj prvi meč.

Ekipu je sastavila i pripremila Košarkaška škola/klub BBY (Bosnian Basket Youth), a slijede nastupi još dvije mlade selekcije.

Od prošle školske godine KK BBY održava treninge u četiri starogradske osnovne škole (Mula Mustafa Bašeskija, Saburina, Vrhbosna i Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković), te je odlučio formirati tri košarkaške selekcije Starog Grada, koje će učestvovati na kantonalnom takmičenju. Prijavljene su ekipe: minibasket (košarkaši) rođeni 2005. i mlađi, minibasket (košarkašice) rođene 2005. i mlađe, te kadeti (košarkaši) rođeni 2001. i mlađi, koji su svoj meč odigrali prošle nedjelje (22.oktobar) u KSC „Skenderija“.

Mlada selekcija kadeta Starog Grada je za premijerni nastup pružila odličnu partiju, uprkos porazu od KK Mladost 49-53. „Trudimo se da opravdamo ukazano povjerenje, ove godine možda ne takmičarskim rezultatima (jer prva godina je uvijek teška), ali sasvim sigurno aktivnostima koje bi poduzimali na aktiviranju, omasovljenju i popularizaciji košarkaškog sporta u Starom Gradu,“ kazao je direktor KK BBY Admir Sakoč i dodao da je za sljedeći vikend u planu nastup još dvije selekcije, minibasketa za košarkaše i košarkašice, naravno pod imenom KK BBY-Stari Grad.

Služba za obrazovanje, kulturu i sport Općine Stari Grad će u saradnji sa KK BBY u decembru pokrenuti premijernu sezonu Košarkaške lige osnovaca Starog Grada.

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI