Košarkaške ljetne aktivnosti KK BBY u Vogošči

Načelnik Općine Vogošća, Edin Smajić podržao je naše planove te dao sjajnu ideju gdje i koji povod bi bio za festival.

Naš Festival košarke uskoro bi trebao stići i u Vogošću! Na području ove općine KK BBY okupio je veliki broj članova škola košarke za veoma kratko vremensko razdoblje djelovanja od svega godinu dana.

Naše djevojčice i dječaci su zaslužili jedno košarkaško slavlje kao mali znak zahvalnosti od nas!

Predstojeći mjesec juli i august biti će period brojnih aktivnosti za djecu Vogošće, naravno sve u skladu sa postojećim mjerama zaštite. Nastojat ćemo ljeto učiniti aktivnijim, zanimljivijim i ljepšim svim našim košarkašima i košarkašicama.

Načelnik Općine Vogošća, Edin Smajić podržao je naše planove te dao sjajnu ideju gdje i koji povod bi bio za festival.

KK BBY će iz vlastitih izvora obezbjediti značajna materijalna sredstva za realizaciju jednog ovakvog projekta, obezbjediti nagrade za najbolje i ovo će, sigurni smo biti   nešto sasvim novo u ovoj općini.

Tokom sastanka direktora KK BBY Admira Sakoča, člana uprave našeg kluba akademika Mirka Pejanovića sa načelnikom Smajićem, upoznali smo načelnika sa pripremama našeg košarkaškog kampa koji ćemo kao i svake godine organizirati na Bjelašnici u Hotelu Han. Promotori našeg kampa su reprezentativci BiH Adnan Arslanagić, Sani Čampara i Ajdin Penava.

Ukoliko obaveze budu dozvoljavale i sam načelnik će nas posjetiti na Bjelašnici za vrijeme održavanja kampa, sve naše kampere a posebno djecu koja dolaze iz Vogošće a koji će sa nama boraviti na Bjelašnici.

Načelnik Smajić je također upoznat i sa informacijama u vezi sa nastavkom našeg rada u Vogošći sa kojim smo krenuli 01.06.2020.

Nadamo se da su mališani iz Vogošće spremni za aktivnosti koje nas čekaju jer počinjemo brzo!

Vaš KK BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI