KK Ilidža i KK BBY u pripremi potpisivanja ugovora i memoranduma o sportskoj i tehničkoj suradnji – Olimpia Milano ugostio naše predstavnike

Budite spremni za novi nivo djelovanja, takmičenja i košarkaških susreta i jednu još bolju priču

U prostorijama košarkaškog kluba Olimpia Milano, u okviru dvorane Forum u Milanu u Italiji, održan je poslovni sastanak i prijateljski susret predsjednika KK Ilidža i KK BBY, gospodina Ognjena Pejanovića i gospode Davide Losi, Michele Catalani i Mario Fioretti.

Davide Losi je glavni  kordinator svih omladinskih selekcija kluba Olimpia Milano dok je Michele Catalani sportski direktor svih omladinskih selekcija, inače trener milanske selekcije U18 koja je osvojila drugo mjesto protiv Barcelone u Beogradskoj grupi najelitnijeg juniorskog takmičenja u Evropi, Next Gen Tournament.

Mario Fioretti (koji je inače veliki prijatelj našeg kluba)  je zamjenik glavnog trenera Olimpije Milano Ettore Messine.

Predmet ovog razgovora je bila tehnička saradnja milanskog kluba sa KK Ilidža i KK BBY u cilju organizacije zajedničkih turnira i kampova, razmjene trenera i igrača, dovođenje naših najperspektivnijih igrača na probne treninge u Milano i svih ostalih vidova saradnje. Sa zadovoljstvom objavljujemo da je susret završen sa zadatkom definisanja memoranduma o tehničkoj i sportskoj  saradnji gdje će se ozvaničiti svi vidovi zajedničkog  nastupanja i djelovanja u budućnosti!

Zahvaljujemo se na  iskazanom gostoprimstvu i nadamo se skorom potpisivanju  memoranduma koji će nama kao klubu i svim našim članovima  otvoriti dodatne mogućnosti za internacionalizaciju BiH košarke i njen ulazak u vrhove omladinske košarke u Evropi.

Fotografije ovog važnog susreta iz prostorija kluba Olimpia Milano sa pozadinom povijesnih pobjeda ovog velikog kluba govore o značaju ovog susreta za nas.

Istovremeno, to je i svojevrsno priznanje našem dosadašnjem radu i iskrenim nastojanjima da našim mladim igračima i igračicama obezbijedimo što kvalitetnije uslove za napredak.

Budite spremni za novi nivo djelovanja, takmičenja i košarkaških susreta i jednu još bolju priču.

Naše igrače i igračice očekuje zasluženi tretman a mi se spremamo za nove iskorake i još veće izazove.

Budite uz nas, kao i uvijek do sada.

 

Vaši KK BBY i KK Ilidža

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI