Kamp

Obzirom da imamo dugogodišnju tradiciju organiziranja ljetnih košarkaških kampova, uz nastojanje  da sportska edukacija djece bude podignuta na najvišu razinu kroz rad s najboljim domaćim trenerima za mlađe kategorije, te adekvatne lokacije održavanja kampova. Uz dnevne treninge  i ostale aktivnosti, u večernjim satima igraju se i međusobne utakmice učesnika kampa pod reflektorima, a organiziraju se i prigodna natjecanja,  te All-Star utakmice.

Ovog ljeta prijatelj i saradnik kampa biće veliki igrač porijeklom sa naših prostora, Mirsad Turkcan.

Tačni termini i detalji “INTERNATIONAL BASKETBALL CAMP BY MIRSAD TURKCAN 2017”, bit će objavljeni se u sklopu prijavnog poziva u kamp.

 

Mirsad Turkcan

Rođen 7. jun, 1976 u Novom Pazaru.Svoju košarkašku karijeru je počeo u Efes Pilsenu sa kojim je u sezoni 1995/96 i 1996/97 osvojio dva turska šampionata. Godine 1999., on je postao prvi turski košarkaš koji je zaigrao u NBA, gdje je nastupao za  Houston Rockets , Philadelphia 76-erse,  New York Knickse i Milwaukee Buckse.

U Evropi je još nastupao za Paris Basket Racing, CSKA, Montepaschi Siena, Dinamo iz Moskve i na kraju za Fenerbahče, gdje je i završio svoju profesionalnu karijeru u septembru 2012. godine.

Dva puta je bio učesnik final four- a eurolige, osam puta bio prvak Turske, šest puta osvajač Turskog Kupa, pet puta osvajač Turskog Super Kupa, te jednom osvajač Ruskog prvenstva.

Vrijedi istaći uspjehe:  2002. godine bio je MVP regularnog dijela Eurolige, zatim MVP  „top 16“  faze Eurolige 2003. godine,  tri puta je bio najbolji skakač Eurolige kao i najbolji skakač talijanskog i ruskog prvenstva.

Bio je član turske reprezentacije koja je osvojila srebrnu medalju na prvenstvu 2001.  Igrao je za tursku reprezentaciju na Eurobasketima 1995., 1997., 1999.  i 2005. godine, te na  Svjetskom prvenstvu  2002. i 2003 godine.

 

O kampu

Košarkaški kamp “INTERNATIONAL BASKETBALL CAMP BY MIRSAD TURKCAN”  zamišljen je kao veliko aktivno sportsko druženje i edukacija ljubitelja košarkaške igre – polaznika kampa, igrača, trenera iz naše zemlje i inostranstva.

Kamp podrazumijeva: puno rada, puno treninga, utakmica, razmjene znanja, i naravno, puno druženja i zabave u prijateljskoj, internacionalnoj, ljetnoj, mladalačkoj i naravno – košarkaškoj atmosferi.

Za mlade ljude „dobro“ ne treba biti dovoljno. Treba da bude „izvanredno“ da bi bilo dobro. A izvanrednim ga možemo učiniti samo zajedno. Dobrodošli na Kamp!

 

Stručni rad

Realizacija stručnog rada se odvija po posebnom programu košarkaškog kampa koji je baziran na savremenim pristupima radu na kampovima kao i na osnovama programa reprezentativnih selekcija mlađih kategorija BiH. Programi treninga su prilagođeni uzrastu i trenutnom kvalitetu polaznika, a treninzi se odvijaju po selektivnim grupama.

Glavni akcenat treninga je da polaznici kampa napreduju u košarci i dobiju prave smjernice za dalji rad, a pored toga da košarku shvate kao igru koja im može donijeti mnogo zadovoljstva.

Treninge će  voditi vrhunski treneri iz zemlje i inostranstva. U radu će se primenjivati najsavremenija dostignuća u trenažnoj tehnologiji domaće i svjetske košarkaške škole.

 

Prijatelji kampa

Košarkaški kamp “INTERNATIONAL BASKETBALL CAMP BY MIRSAD TURKCAN”  će imati tu privilegiju i zadovoljsto da ugosti mnoge vrhunske igrače i trenere koji će svojim prisustvom na kampu, sasvim sigurno oduševiti naše polaznike.

Mladi igrači će  imati priliku da od najvećih iz svijeta naše i svjetske košarke dobiju smjernice za lično usavršavanje u cilju dostizanja vrhunskih rezultata. Svojim iskustom i znanjem oni će nesebično savjetovali igrače i trenere o daljem napretku i usavršavanju košarkaških vještina.

 

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI