„Goethe Wald“ – Šume na Bjelašnici bogatije za 130 sadnica naših kampera

Naš „Goethe Wald“ kutak rezultat je saradnje sa Goethe Institutom, dugogodišnjim saradnikom naših klubova, te KJP „Sarajevo šume“ uz čiju pomoć je ostvaren ovaj veliki projekat kampa

 

 

Šume Bjelašnice od danas su bogatije za 130 novih sadnica. U sklopu projekta „Goethe Wald“ naši kamperi, djeca iz cijele BiH danas su dobili svoje drvo na ovoj olimpijskoj ljepotici.

 

Na taj način je naša „KOŠARKA BEZ GRANICA 2021“ ostvarila još jedan bitan cilj a to je doprinos očuvanju prirodnih bogatstava naše zemlje.

 

Uz pomoć zaposlenika KJP Sarajevo šume, naši košarkaši i košarkaši danas su naučili kako zasaditi stablo, a sadnice smo obilježili svojim imenima kako bismo nastavili brigu o njima.

 

Naš „Goethe Wald“ kutak rezultat je saradnje sa Goethe Institutom, dugogodišnjim saradnikom naših klubova, te KJP „Sarajevo šume“ uz čiju pomoć je ostvaren ovaj veliki projekat kampa.

 

[widgetkit id=”140″ name=”GOETHE WALD 2021″]

 

Hvala zaposlenicima ovog preduzeća Osmanu Huseinoviću, Kemalu Kapetanoviću i Harisu Bašiću, kao i direktoru Samiru Omeroviću koji su bili na usluzi našoj djeci i omogućili im da ostvare ovaj važan zadatak.

 

Sa svojim kreativnim, zabavnim ali prije svega edukativnim idejama zaposlenici Goethe Instituta i danas su bili tu za našu djecu. Još jednom im hvala na tome.

 

Naše zajedničke aktivnosti se nastavljaju i u narednim danima kroz radionice za najmlađe kampere i učenje kroz igru.

 

 

Vaši KK BBY, KK Ilidža i KK Rolling

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI