Festival košarke KK BBY – 11. juna 2021. na trgu ispred Vijećnice

Festival će biti uvod u naš projekat Dani otvorenih vrata Goethe Instituta koji ćemo realizirati 25.juna 2021. na istom mjest

Naš projekat Minibasket liga osnovnih škola Općine Stari Grad uspjeli smo nastaviti u ovoj sezoni i uprkos otežanim uslovima pandemije organizovali smo susrete naših osnovaca.

 

Kao i svake godine, u saradnji sa Općinom Stari Grad najavljujemo naš Festival košarke kao završnicu takmičenja za proteklu godinu koju nažalost tada nismo mogli realizovati. Trudili smo se održati aktivnosti djece i treninge, te želimo vratiti naša takmičenja i susrete a ovo je samo prvi korak ka realizaciji naših planova.

 

Festival košarke bit će održan 11. juna 2021. na platou ispred Gradske Vijećnice, odnosno na trgu iznad podzemne garaže (Ulica Avdage Šahinagića). Naši košarkaši i košarkašice tako će ponovo biti u jezgri gradskih zbivanja.

 

   

 

Festival će biti uvod u naš projekat Dani otvorenih vrata Goethe Instituta koji ćemo realizirati 25.juna 2021. na istom mjestu. Općina Stari Grad naš je partner u oba projekta. Zahvaljujemo se načelniku koji podržava naš rad od početka, našim saradnicima iz Službe za obrazovanje, kulturu i sport, te pomoćnici načelnika Lejli Dizdarević.

Veliku zahvalnost dugujemo našim roditeljima kao i direktoricama osnovnih škola sa kojima sarađujemo a to su:  Emina Nalić (OŠ Hamdija Kreševljaković), Emina Mujan (OŠ Mula Mustafa Bašeskija), Emina Hrnjić (OŠ Šejh Muhamed Ef. Hadžijamaković), Erzumana Fukelj (OŠ Vrhbosna), Meliha Parla (OŠ Saburina) i Amela Avdić (OŠ Edhem Mulabdić).

Kao i uvijek, najbolji će dobiti medalje i pehare a svi učesnici diplome. Svi naši aktivni članovi ove godine su upravo za ovaj događaj na poklon dobili trening opremu sa logom Starog Grada i KK BBY sa parolom Moj sport košarka – Moja Općina Stari Grad.

 

Dragi naši košarkaši i košarkašice očekujemo vas u velikom broju na našem dobro poznatom druženju.

Vaš KK BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI