25. juna spektakl ispred Vijećnice – Dan otvorenih vrata Goethe Instituta

Naših 200 dječaka i djevojčica iz cijelog Kantona Sarajevo, članova tri košarkaška kluba uzet će učešće na ovom događaju. Bit će to prilika za druženje, sport, zabavu, igru na mobilnim poligonima a kroz sve to i edukaciju koju organizuju članovi Goethe Instituta

Na platou ispred Gradske Vijećnice, 25. juna 2021. bit će održan Dan otvorenih vrata Goethe Instituta, jedinstven događaj za djecu Sarajeva.

 

Riječ je o pravom spektaklu edukativnog i zabavnog karaktera. Direktorica jezičkog odjela i zamjenica direktora instituta, Alexandra Mittler jučer je potpisala ugovor sa predstavnicima naših klubova Admirom Sakočem, direktorom KK BBY i KK Ilidža i Amirom Dovadžijom direktorom KK Rolling, povodom realizacije ovog velikog zajedničkog projekta.

 

 

 

Naših 200 dječaka i djevojčica iz cijelog Kantona Sarajevo, članova tri košarkaška kluba uzet će učešće na ovom događaju. Bit će to prilika za druženje, sport, zabavu, igru na mobilnim poligonima a kroz sve to i edukaciju koju organizuju članovi Goethe Instituta.

 

U sklopu projekta će nastupiti i članovi KUD Baščaršija, kao i akademci Muzičke akademije iz Sarajeva. Svi učesnici će imati priliku posjetiti izložbu u Vijećnici, Berlinski mitovi u interaktivnoj formi stripa.

 

Naši učesnici, članovi košarkaških klubova će dobiti medalje kao i diplome za učešće kao uspomenu na ovaj projekat. Osim toga, djeca će na poklon dobiti i sportsku majicu i šorc sa logom projekta.

 [widgetkit id=”131″ name=”goethe2021″]

Naši partneri i partneri Goethe Instituta u projektu su Općina Stari Grad, KUD Baščaršija i Gradska uprava Grada Sarajeva. Veliku zahvalnost dugujemo načelniku Ibrahimu Hadžibajriću za još jednu saradnju, našem Emilu Trnki kao i gradonačelnici Benjamini Karić.

 

Pred nama je još jedan dan dječije radosti i zagarantovan provod koji je rezultat već provjerene saradnje naših klubova sa Goethe Institutom. Članovi Instituta će sa nama biti i u julu na Bjelašnici na našem četvrtom ljetnom košarkaškom kampu.

 

Zadovoljstvo je biti dio ovakvog gradskog događaja i ponosni smo što su baš naši klubovi odabrani za saradnju koja će pružiti našoj djeci nezaboravno iskustvo.

 

Vaš KK BBY, KK Ilidža i KK Rolling

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI