Drugo kolo košarkaške lige Osnovnih škola Općine Stari Grad

U subotu 31.03.2018, odigrano je II kolo, lige Općine Stari Grad u košarci.

Odigrane su tri zvanične utakmice u okviru II kola lige Općine Stari Grad i to:

OŠ “HAMDIJA KREŠEVLJAKOVIĆ“ – OŠ“ ŠEJH MUHAMED EF.HADŽIJAMAKOVIĆ“– REZULTAT: 20-30
OŠ “E.MULABDIĆ“- OŠ“VRHBOSNA“– REZULTAT: 13-12
OŠ “M.M.BAŠESKIJA“  OŠ“SABURINA“   REZULTAT: 26-24

Sari Grad je opet bio centar košarkakških zbivanja u Sarajevu. Najmlađi košarkaši i košarkašice Osnovnih škola, Općine Stari Grad, su punih sedam sati uživali u čarima košarkaške igre. Utakmice je pratilo oko 500 gledaoca, roditelja i prijatelja naših mališana iz Starog Grada. Bilo je atraktivnih poteza i činjenica je da naši košarkaši i košarkašice iz dana u dan, napreduju.U uvodu kola, naši najmlađi članovi, odigrali su svoje prijateljske utakmice. Sjajno su se zabavljali a nas su oduševili, svojom željom, voljom i borbenošću. Posebno moramo istaći naše male „zvijezde“, Ćesović Armana, Khalili Azru, Ćesović Asju i Turan Eldara.

Treneri KK BBY-Stari Grad: Beganović Adis, Begić Armin, Šahinović Armin, Smajlović Semir i Pašić Azra, birali su najtalentovanije košarkaše i košarkašice, tako da smo se ovom prilikom odlučili da proglasimo najtalentovanije igrače kola i MVP-ija kola.MVP igrači su na poklon dobili medalju, sa logom kluba i lige Općine Stari Grad.

Najtalentovniji igrači kola: Kirlić Mak (OŠ“Mula Mustafa Bašeskija“), Haljeta Ahmed (OŠ“Hamdija Kreševljaković“), Drljević Ahmed (OŠ“Saburina“), Imamović Almir (OŠ“Edhem Mulabdić“), Halilović Sumeja (OŠ“Vrhbosna“) i Rojo Amar (OŠ“ Muhamed Šejh ef.Hadžijamaković).

MVP II kola je Ahmed Drljević (OŠ “Saburina“).

Čestitamo igračima i njihovim trenerima. Zahvaljujemo se još jednom ljubaznom osoblju i dir.Jasmini Karasalihović iz OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“, koji su ponovo bili sjajni domaćini.

Gosti iz Općine Stari

Grad Posebno nam je bilo važna i značajna posjeta predstavnika Općine Stari Grad, koji su odvojili, svoje slobodno vrijeme i posjetili nas u subotu.To je takođe još jedan dokaz da košarka u Starom Gradu ima perspektivu. Zahvaljujemo na posjeti pomoćniku Načelnika Općine Stari Grad za obrazovanje, sport i kulturu Senadu Musiću, te predstavnicima Sektora za obrazovanje, sport i kulturu, Mensudu Handžiću, Andreju Dizdareviću i Mehmedu Janjošu.

Takođe želimo istaći i roditeljie naše djece iz Starog Grada, koji su ponovo položili ispit.

Akcija, smjeh, koševi, radost, je bilo ono što je obilježilo, ovaj dan. Sledeći put se vidimo u OŠ “Vrhbosna“.

Vaš KK BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI