24. juna Drugi Festival košarke KK BBY u Vogošći

Učesnici su naša djeca, članovi sa područja Općine Vogošća iz osnovnih škola: Izet Šabić, Mirsad Prnjavorac i Porodice ef. Ramić

 

 

U sklopu obilježavanja Vogošćanskih dana, KK BBY će u četvrtak 24. juna 2021. u periodu od 16.00 do 20.00 organizovati sportski događaj za svoje košarkašice i košarkaše u sklopu našeg Drugog Festivala košarke u ovoj općini.

 

Kao i prošli put, družit ćemo se na sportskom terenu Radivoj Korać koji se nalazi u blizini Osnovne škole Mirsad Prnjavorac. U pitanju je obnovljeni teren koji smo imali čast otvoriti tokom našeg prvog festivala u avgustu prošle godine. Općina je finansirala obnovu terena prepoznavši tako potrebe mladih sportista ovog područja i KK BBY kao partnera koji će podsticati djecu na pozitivne aktivnosti.

 

U sklopu otvaranja održali smo sportsko druženje i svečanost a sada je došlo vrijeme za novi festival! Učesnici su naša djeca, članovi sa područja Općine Vogošća iz osnovnih škola: Izet Šabić, Mirsad Prnjavorac i Porodice ef. Ramić.

 [widgetkit id=”110″ name=”vogosca teren novi”]

Zahvaljujemo se direktorima škola sa kojima imamo izuzetnu saradnju koja se dokazuje iznova. Zahvaljujući načelniku Edinu Smajiću, koji se zalaže za potrebe djece, sportista, dan dječije radosti se sprema i u Vogošći!

 

Hvala i ostalim saradnicima: pomoćnici načelnika Dženani Bešlija, Emiru Dragolju iz Službe za obrazovanje, sport i kulturu, te Alisi Konaković iz JU KSC Vogošća.

 

Prošle godine smo imali simbolično druženje ograničeno strogim mjerama epidemiološke situacije. Najavili smo neke nove priče sa ovog terena, u boljim uslovima – a sada je vrijeme za ispunjenje obećanja!

 

Dođite da se družimo uz igru, zabavu i mnogo košarke! Svi su pozvani!

 

 

Vaš KK BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI