Počela Minibasket liga osnovnih škola Općine Centar

Više od 200 mališana do sada se prijavilo za učešće u ovom velikom projektu, a u nedjelju, 17. aprila prisustvovali su svom prvom treningu i susretu sa drugarima iz drugih škola

Minibasket liga i radionice osnovnih škola Općine Centar uspješno je počela. Projekat  koji finansira Evropska unija (EU) a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, KK BBY realizuje u saradnji sa Općinom Centar.

Više od 200 mališana do sada se prijavilo za učešće u ovom velikom projektu, a u nedjelju, 17. aprila prisustvovali su svom prvom treningu i susretu sa drugarima iz drugih škola. Vesela lica najmlađih osnovaca krasit će i ovaj projekat kroz koji ćemo se družiti narednih šest mjeseci u Općini Centar.

U nedjelju smo se upoznali i počeli sa učenjem o osnovnim pravilima ponašanja na treningu. Velika ekipa naših trenera pobrinut će se da u mjesecima koji slijede našim košarkašicama i košarkašima priredi nezaboravno iskustvo. Zdravo odrastanje, druženje i zabava naš su primarni cilj.

Zahvaljujemo se Općini Centar, načelniku Srđanu Mandiću na ukazanom povjerenju i prilici kao i Lejli Dizdarević, pomoćnici načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti i kulturu. Hvala i saradnicima iz EU i UNDP glavnim nosiocima projekta.

Također, zahvalnost za uspješnu saradnju već sada dugujemo direktorima svih osnovnih škola ove općine.

Čeka nas mnogo posla kojem se istinski radujemo. Naša najmlađa populacija upravo i jeste pokretačka snaga našeg košarkaškog kluba.

U narednim mjesecima u KSC Skenderija rodi će se nova prijateljstva i sigurni smo, neka nova sportska imena. Veliko hvala i zaposlenicima sportskog centra Skenderija koji su se pobrinuli da budu osigurani svi uslovi potrebni za realizaciju naših radionica.

Vidimo se ponovo u nedjelju 24. aprila na novom treningu.

 

Vaš KK BBY

 

 

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI