Završen košarkaški kamp „Košarka bez granica 2020“ – Dragi kamperi hvala što ste bili sa nama!

Uprkos brojnim izazovima i teškoćama sa kojima smo se suočili tokom sezone, kao i pri samoj organizaciji, sa sigurnošću možemo reći da je ovo bio naš najbolji kamp do sada!

Košarkaški kamp „Košarka bez granica 2020“ uspješno je završen! Iza nas je sedam dana tokom kojih smo zaboravili na svakodnevnicu. Trenirali smo, družili se, takmičili, imali izlete u prirodi, učestvovali u radionicama i edukaciji. Bjelašnicu smo napustili sa znanjem i iskustvom više, a naša djeca sa novim diplomama, medaljama i prijateljstvima.

Uprkos brojnim izazovima i teškoćama sa kojima smo se suočili tokom sezone, kao i pri samoj organizaciji, sa sigurnošću možemo reći da je ovo bio naš najbolji kamp do sada. 

Razlozi su brojni: veliki broj djece koji je bio sa nama na Bjelašnici, savladavanje prepreka uzrokovanih trenutnom epidemiološkom situacijom ali ono najvažnije –  ogromno povjerenje naših roditelja.

Uputivši im zvanični pozdrav kampa, naše srce, već smo iskazali koliko smo zahvalni, ali i dalje osjećamo potrebu da kažemo kako smo ponosni na činjenicu da su imali dovoljno vjere u nas jer su nam povjerili svoje najdraže u najtežim okolnostima. Hvala dragi roditelji! 

                                               

Hvala našim trenerima koji su imali dovoljno hrabrosti da budu dio ovakvog projekta. Oni su uradili sve što su mogli: brinuli su o djeci 24 sata i cjelokupni svoj program prilagodili potrebama djece i njihovoj, prije svega sigurnosti a onda naravno i trenažnom procesu.

Zahvaljujemo se općinama koje su podržale organizaciju kampa kao i sam odlazak određenog broja djece na Bjelašnicu: Općini Vogošća, Općini Stari Grad i Općini Ilidža.

Veliko hvala našim promotorima u reprezentativcima Čampari, Arslanagiću, Penavi, Sikirašu, Gegiću kao i zlatnom selektoru Josipu Pandži, koji je otvorio kamp.

Hvala Prim.dr Nermini Pindžo koja je svih sedam dana pratila zdravstveno stanje naše djece, kao i naravno našim saradnicima iz Goethe Instituta koji uljepšaju sve naše projekte svojim kreativnim radionicama. 

Hvala našem Hotelu Han koji se također iskazao kao izuzetan domaćin u ovim za sve nas specifičnim okolnostima, hvala svim zaposlenicima za brigu i hrabrost. 

I na kraju, zahvaljujemo se našim dragim kamperima, našoj djeci koja su razumjela i poštovala upute kao odrasli! 

Budite nam zdravi i sigurni i vidimo se sljedeće godine u, nadamo se puno boljim i ljepšim okolnostima!

 

Vaš KK BBY, KK Ilidža i KK Rolling

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI