Zajedno na košarkaškim terenima Starog Grada – Naša liga počinje!

I ove godine neki osnovci odigrat će svoje prve utakmice u životu u sklopu košarkaške lige Starog Grada. Mali i veliki košarkaši i ove sezone se bore zajedno za najbolji plasman svoje škole!

KK BBY ove godine nastavlja košarkašku tradiciju u Starom Gradu. Dugi niz godina košarka u ovoj općini nije imala svoje sljedbenike, ali zahvaljujući našem trogodišnjem radu, s pravom možemo reći da su naša djeca ta koja su napravila korak dalje.

 

U pitanju je ogroman broj dječaka i djevojčica svih osnovnih škola Starog Grada koji nam ukazuju povjerenje pune tri godine.

 

Osim povjerenja roditelja i članova, ne izostaje ni podrška naše Općine Stari Grad koja, na čelu sa načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem svake godine nesebično podržava svaki naš projekat.

 

Naša okupljanja kroz ligu, festivale, putovanja uvijek su masovna. Treća po redu Minibasket liga, koja uskoro poćinje također će biti još jedan pokazatelj truda i rada.

 

Kroz ovu ligu smo organizirali i dva Festivala košarke u samom jezgru grada, u ulici Štrosmajerova i na Trgu Oslobođenja – Alija Izetbegović. Ulice grada oživjeli smo dječijom grajom i igrom, a finalne, cjelodnevne košarkaške manifestacije u sklopu kojih gradom defiluje oko 200 učesnika održavane su u sklopu Dana Općine Stari Grad.

 

Organizovali smo i projekat na otvorenom sa Goethe Institutom, košarkaške utakmice sa edukativnim radionicama kada smo također bili glavna atrakcija u gradu.

 

             

Naši članovi protekle su dvije godine putovali na najveći Minibsket turnir u Evropi i svijetu „Minibasket in Piazza“ u Italiji. Bili smo jedan od 64 tima koji ponosno predstavlja svoju zemlju i grad. Naši učesnici igrali su utakmice i dijelili iskustva sa hiljadama drugih iz raznih dijelova svijeta.

 

Imali smo i pokazni trening sa šampionima, kada su poznati Musa, Čampara i Sikiraš sa svojih velikih terena došli u naše dvorane, družili se i sve nas obradovali.

 

[widgetkit id=”99″ name=”najavasg”]

Sve ovo smo organizovali u saradnji i pod pokroviteljstvom Općine Stari Grad. Na otvaranju novog sportskog terena Bijela Bašča na Mihrivodama načelnik Hadžibajrić se okušao u slobodnim bacanjima sa našim najmlađim članovima.

 

I ove godine neki osnovci odigrat će svoje prve utakmice u životu u sklopu košarkaške lige Starog Grada. Mali i veliki košarkaši i ove sezone se bore zajedno za najbolji plasman svoje škole!

Naša treća po redu liga osnovnih škola Općine Stari Grad počinje!

Svi znamo da su sport i sportska aktivnost najbolja preventiva zdravog organizma i života djeteta, zbog toga i organizujemo sve naše aktivnosti. Iskoristit ćemo i vanjske sportske terene, svjež zrak i sunce.

Na prvom mjestu, kao i uvijek bit će druženje i zabava, uključivanje u zdravi, sportski život. Pobjede i porazi bit će tek usputna lekcija.

 

Dođite da se družimo i učimo kroz igru!

Vaš KK BBY

               

               

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI