Vratili smo radost na ulice – Druženja na Trećem Festivalu košarke

Tokom perioda pandemije uz velike napore uspjeli smo ispuniti obećanje, odigrati utakmice i jučer organizovati završnicu lige jer su naša djeca to zaslužila

 

 

Treći Festival košarke u organizaciji Općine Stari Grad i KK BBY održan je jučer na trgu ispred Gradske Vijećnice. Vratili smo radost, osmijeh i dječiju graju na ulice grada a time i nadu da nas očekuju bolji i ljepši dani. Naša druženja pišu nove priče.

 

Jučer su mališani iz svih dijelova Starog Grada već od ranog jutra krenuli  prema Vijećnici igrati svoje završne utakmice. Nakon festivala u Štrosmajerovoj ulici i na Trgu Alije Izetbegovića, ovaj treći je imao posebnu ljepotu u ambijentu trga Gradske Vijećnice.

 

Nije nas omelo ni promjenjivo vrijeme jer smo zahvaljujući nesebičnom angažovanju direktorice Osnovne škole Edhem Mulabdić, Amele Avdić dobili na raspolaganje sve moguće resurse ove škole. Osim zahvale koju joj upučujemo u ime cijelog kluba, vjerujemo da joj je ipak draža ona koja dolazi od djece, jer su se upravo košarkašice i košarkaši ove škole svojom igrom i trudom izborili za titulu pobjednika Minibasket lige Općine Stari Grad i tim gestom pokazali zahvalnost svojoj direktorici. Proglasili smo i MVP, djevojčica koja također dolazi iz ove škole a to je Nejla Musakadić.

 [widgetkit id=”132″ name=”vijecnica2021″]

 

 KONAČAN PLASMAN EKIPA:

 

1. OŠ Edhem Mulabdić

2. OŠ Vrhbosna

3. OŠ Mula Mustafa Bašeskija

4. OŠ Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković

5. OŠ Saburina

6. OŠ Hamdija Kreševljaković

 

[widgetkit id=”133″ name=”vijecnicaekipe”]

  

Hvala i svim ostalim direktoricama naših škola u Starom Gradu što su oslobodile djecu i omogućile im da budu dio ovog projekta.

 

Tokom perioda pandemije uz velike napore uspjeli smo ispuniti obećanje, odigrati utakmice i organizovati završnicu lige jer su naša djeca to zaslužila.

 

Posebnu i zaista ogromnu zahvalnost upućujemo roditeljima naših članova iz Starog Grada jer bez njihove podrške ne bismo uspjeli održati našu ligu za 2020. godinu u ovim specifičnim uslovima. Hvala što ste imali povjerenja i vjerovali u nas. Sretni smo da je zadovoljstvo obostrano što dokazuju vaše poruke.

 

 

Imamo potrebu istaknuti da su naši treneri sa pripremama za ovaj jednodnevni događaj krenuli deset dana ranije a jučer su na trgu bili već u 05.00. Oni su uz našu djecu 365 dana u godini i zato im hvala!

 

Naš saradnik u projektu, Općina Stari Grad ponovo je bila sa nama zbog toga hvala Službi za obrazovanje, kulturu i sport, načelniku Ibrahimu Hadžibajriću, Lejli Dizdarević, Andreju Dizdareviću, Mehmedu Janjošu – Čali kao i svim ostalim saradnicima.

 

Našem ceremonijalnom dijelu dodjele priznanja pridružili su se jučer reprezentativci i naši promotori Ammar Gegić i Adnan Arslanagić te na taj način djeci još više uljepšali ovaj poseban dan. Sa nama je u jutarnjim satima bio i Danko Delibašić, naš saradnik i sin jednog i jedinog, našeg Mirze Delibašića.

 

Uskoro očekujte promotivni video koji će na najbolji način prikazati sve spomenuto a koji je, kao i uvijek radio naš Ivan Trnčić i Vivo studio, saradnik koji nas prati kroz događaje godinama.

 

Nadamo se povratku našim uobičajnim uslovima rada a time i početku naše pete minibasket lige u septembru. Naša pozitivna priča je vidljiva kroz zadovoljstvo naše djece, te se nadamo da će naša općina nastaviti kontinuitet dobrih i vidljivih rezultata a mi ćemo se svakako potruditi za realizaciju.

 

Nas čeka još jedna priča na ovom trgu, Dan otvorenih vrata Goethe Instituta zakazan za 25. juni 2021. kada očekujemo naše članove iz cijelog Kantona Sarajevo. Dočekat ćemo ih u igri, zabavi, radionicama zajedno sa akademcima Muzičke Akademije i KUD Baščaršija.

 

A onda slijedi „Košarka bez granica 2021“ na Bjelašnici, naš tradicionalni kamp koji je ove godine planiran za period od 11. do 17. jula i koji uvijek pozitivno zaokruži našu sezonu, a ova protekla je, bez obzira na sve ipak bila takva.

 

Nastavljamo zajedno!

 

Vaš KK BBY

   

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI