Vicešampioni KK BBY u posjeti Općini Centar

Hvala Općini Centar na pozivu, načelniku Srđanu Mandiću te pomoćnici načelnika Lejli Dizdarević na pozivu i lijepim riječima kao i na saradnji koju smo do sada imali i koju ćemo imati u ovoj općini 

Nakon nedavno osvojene titule, do sada najveće za naš klub, naši viceprvaci BiH, košarkaši selekcije mlađih kadeta KK BBY ove sedmice bili su u posjeti Općini Centar. Razgovorali smo o našim aktivnostima u ovoj općini kao i planovima za budućnost.

Tema razgovora bio je i naš veliki projekat koji organizujemo u saradnji sa ovom općinom a to je Minibasket liga i radionice osnovnih škola Općine Centar koji finansira Evropska unija (EU), sufinansira Općina Centar a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2.

U projekat je uključeno 250 košarkašica i košarkaša, osnovaca ove općine što je još jedan dokaz da djeca vole sport ako imate adekvatne programe rada i metode  a očigledno da ih KK BBY ima.

Za učesnike projekta  u nedjelju, 3. jula je planiran izlet na Bjelašnicu gdje će se družiti sa učesnicima našeg košarkaškog kampa. Oko 100 djece bit će naši gosti i provesti jedan dan sa nama na planini a za njih će biti pripremljen poseban program.

Hvala Općini Centar na pozivu, načelniku Srđanu Mandiću te pomoćnici načelnika Lejli Dizdarević na pozivu i lijepim riječima kao i na saradnji koju smo do sada imali i koju ćemo imati u ovoj općini.

   

   

U planu su novi projekti što će sigurno biti potpuno novi nastavak rada i djelovanja na ovom području.

Hvala našim ZLATNIM trenerima, Sanjinu, Emiru i Eldinu te svim našim ZLATNIM košarkašima za koje će se još čuti.

Posebno hvala ljubaznom osoblju Male pivnice i vlasniku Vladi Cabreri koji je naš boravak na jedan poseban način u njegovom ugostiteljskom objektu učinio još ljepšim. Hvala u ime našeg kluba.

 

Vaš KK BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI