Uspješna završnica projekta „Minibasket i unobasket košarkaške radionice“ Općine Novo Sarajevo

Završni dio projekta „Minibasket i unobasket košarkaške radionice“ uspješno je realiziran finalnim utakmicama i takmičenjem održanim u nedjelju, 23.decembra u Sportskoj dvorani „Novo Sarajevo“.

Uspješna saradnja BC BBY sa Općinom Novo Sarajevo rezultirala je promocijom novih mladih košarkaških lica kroz mnoštvo zabave, igre, druženja i smijeha. Naš „Festival košarke“ stigao je u ovu općinu sa zadovoljnim licima najmlađih košarkašica i košarkaša.

Nakon više od dva mjeseca treninga i učenja osnova košarke, oko 200 najmlađih sportista iz osnovnih škola sa područja ove općine, imali su priliku pokazati svoje znanje i vještine na terenu.

Jedan od najmasovnijih projekata općine za cilj je imao prvenstveno dovesti djecu na sportske terene kako bi učestvovali u sportskim aktivnostima i na taj način ostvarili ljubav prema sportu.

Uz podršku roditelja i prijatelja, generacije MAXI, MIDI i MINI, borile su se za najbolji plasman i nagrade.

Osim zvaničnih utakmica, dječaci i djevojčice borili su se u takmičenju „Zlatna ruka“ za osvajanje vrijedne nagrade našeg sponzora „Juventa sport“. Najprecizniji su bili naši najmlađi.

Prvo mjesto i vaučer u iznosu od 250,00 KM osvojio je Amir Topalović, drugo u iznosu od 150,00 KM osvojio je Karim Šahinpašić a treće u iznosu od 100,00 KM osvojila je Alma Jahić. Medalje za učešće u projektu dobili su svi učesnici kao uspomenu na druženje sa našim klubom.

[widgetkit id=”34″ name=”Radionica 2018 kraj”]

U realizaciji projekta, Općina Novo Sarajevo pružila je svoju finansijku podršku, a oduševljenje organizacijom iskazao je i načelnik Nedžad Koldžo koji se družio sa nama u finalu, što nam je bilo jako značajno.Ovim gestom je pokazao veliku brigu za najmlađu populaciju lokalne zajednice.

Prisutnima se obratio i profesor Mirko Pejanović, koji je kazao kako je velika mogućnost da se među ovim učesnicima krije nova velika košarkaška zvijezda.

Cilj projekta je ostvaren, a to su prije svega druženje i učešće u sportskim aktivnostima, kao i ljubav prema sportu.

Mi znamo – poneki je dan baš kao san: to koliko je stvarno trajao ovaj dan je potpuno nevažno naspram onoga što nam je značio.

Zahvaljujemo se svima koji su omogućili da ovaj dan bude tako lijep:

  • Ljudima iz Općine Novo Sarajevo koji su nam povjerili organizaciju ovog projekta, zajedno sa nama iz Košakaškog kluba BBY radili na ovom projektu, i propratili ga sa tako puno emocija;
  • Direktorima osnovnih škola koji su imali toliko otvorenosti prema vanškolskim aktivnostima, odvojili vrijeme i pružili podršku svojim učenicima, pokazavši tako da njihova briga za dobrobit djece ide mnogo dalje od školskih programa;
  • Roditeljima koji su odvojili vrijeme i učestvovali dušom i srcem u našem festivalu i koji su nam na završetku programa poručili, što je za nas iskreno i najveća nagrada. 

Prenosimo jedan mali dio komentara:

„Malo je reći hvala za ekipu koja sve ovo organizirala, propratila profesionalno, odnosila se prema djeci kao da su NBA igrači. Ovaj projekat je bio više od pozitivne priče, treneri nasmijani, tješe, bodre i uče djecu sportskom duhu. Sjajno.“

LEJLA

„Zaista odlična priča! Neka ovo bude početak jedne velike šanse za sve nas valjda ćemo je znati iskoristiti. Hvala na svemu!“

VILDANA

„Ekipa KK BBY je jedna mlada, profesionalna i prije svega vesela i pozitivna družina koja je svake nedjelje u protekla dva mjeseca pružila našoj djeci jedno pozitivno druženje kroz igru i osmjehe na licima koji djeci mnog znači.Hvala Vam za divne trenutke koje ste odvajali svake nedjelje za našu djecu“

DŽENANA

Hvala još jednom na ovako divnim riječima. Mi idemo dalje i o svim našim aktivnostima i prijedlozima ćemo uskoro informisati naše „zvijezde“ i njihove roditelje.

Vaš KK BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI