Uspjeh koji je prepoznat u matičnoj općini – KK BBY i Općina Novo Sarajevo

Povjerenje smo gradili kvalitetom i naša djeca su nam dolazila i ostajala sa nama u našoj i njihovoj priči

Mnogo toga je nedostajalo na početku ove školske godine. Dječije aktivnosti, igre i takmičenja su zaustavljeni. Jesen i novu sportsku sezonu u Općini Novo Sarajevo posljednjih godina obilježavala je graja najmlađih košarkašica i košarkaša u njihovim prvim sportskim koracima u Sportskoj dvorani Općine Novo Sarajevo.

 

Jedan od najmasovnijih projekata općine, naše Minibasket i Unobasket košarkaške radionice i takmičenja okupljale su od 250 do 300 dječaka i djevojčica ove općine na treninzima na kojima su učili osnove košarke.

 

Bio je to prvi projekat koji smo aplicirali, 2018. godine kao novi klub koji je krenuo u rad samostalno i bez ičije pomoći očekujuči podršku isključivo zbog rada i entuzijazma da se napravi nešto novo u našem gradu. Prošli smo projekat koji je urađen kvalitetno i ozbiljno te kao takav prepoznat od strane naše matične Općine Novo Sarajevo.

Na osnovu dokazanog kvaliteta i njegove masovnosti i popularnosti kod djevojčica i dječaka Novog Sarajeva, isti projekat smo aplicirali i prošli 2019. godine, jednako uspješno, kada smo dobili ocjenu 5 za realizaciju!

Općina Novo Sarajevo omogućila je besplatne treninge u sklopu projekta, a KK BBY zabavu, druženje i šarolikost. O našim zajedničkim uspjesima svjedoče i djeca Novog Sarajeva koji su sada uspješni mladi košarkaši koje smo uspjeli privući i održati u sportu! Povjerenje smo gradili kvalitetom i naša djeca su nam dolazila i ostajala sa nama u našoj i njihovoj priči.

Projekat je odobren i ove sezone ali zbog epidemiološke situacije, mjera i novih okolnosti još uvijek nije realizovan. Ipak, mi ćemo se truditi ostvariti bar dio planova, te ukoliko to bude moguće u preostala dva mjeseca samostalno realizovati i finansirati dio naših radionica.

Sretni smo da smo kao košarkaški klub prepoznati kao kvalitetan sportski kolektiv od strane naše Općine Novo Sarajevo odakle smo i počeli. Odlična saradnja je ostvarena sa Službom za obrazovanje, kulturu i sport kroz zajednički rad na  uspješnim projektima. Jedan od njih je bio i Tradicionalni Porodični dan na Vilsonovom šetalištu 2019.godine kada smo dobili priliku za predstavljanje javnosti. Organizovali smo takmičenje i igru na otvorenom igralištu u kojem su mogli da učestvuju prolaznici.

Naši saradnici iz općine provodili su vrijeme vikenda sa nama direktno učestvujući i podržavajući ono što radimo. Posebno smo zahvalni za saradnju sa ljudima kao što su Abdurahman Kalabić, Emina Rovčanin, Lejla Musić kao i načelnik Nedžad Koldžo koji je dao podršku svim našim projektima.

Draga naša djeco, očekujemo nastavak naše priče u našoj općini! Čuvajte se a mi nećemo odustati od novih programa, planova i ideja!

Vaš KK BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI