U nedjelju 10. decembra finale Mini basket lige Općine Novo Sarajevo

Toga dana održat će se i završnica projekta kada će biti upriličena dodjela medalja za sve učesnike, pehara za najbolje  timove mini basket lige ali i zanimljivi skills challenge za djecu i roditelje

U subotu, 2. decembra je održana nova radionica projekta „Sport za sve“ koji KK BBY realizuje u posljednjih nekoliko mjeseci za sve mališane, učenike od prvog do petog razreda Općine Novo Sarajevo.

I dalje učimo i zabavljamo se, a ovoga puta razgovarali smo o novom cilju održivog razvoja UN-a a to je: mir, pravda i snažne institucije. Razgovarali smo o temeljnim ljudskim potrebama sa sigurnošću, zaštiti ljudi, o miru i pravdi.

Odigrane su nove utakmice naše Mini basket lige, naše šesto kolo a u pitanju su finalni susreti naših školaraca jer ćemo uskoro saznati i ko je pobjednik.

Naime, u nedjelju 10.12.2023. u SD „Goran Čengić“ bit će odigrane posljednje, sedmo kolo lige u našoj mini i maxi generaciji.  Toga dana održat će se i završnica projekta kada će biti upriličena dodjela medalja za sve učesnike, pehara za najbolje  timove mini basket lige ali i zanimljivi skills challenge za djecu i roditelje.

Program će se održati u periodu od 12.00 do 16.00 sati a svečana dodjela medalja i nagrada će biti organizirana od 14.30 do 15.30 sati.  Detaljan program ćemo, kao i uvijek,  blagovremno objaviti.

Projekat „Sport za sve“ se realizuje u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD2 kojeg finansira Evropska Unija a implementira UNDP u BiH uz podršku Općine Novo Sarajevo.

 

Vidimo se uskoro!

Vaš KK BBY

Leave a comment

PRIJAVITE SE ZA NOVOSTI